2019. május 21.,
kedd, Konstantin napja

Varga: Sem a munkáltatók, sem a munkavállalók nem érzik meg

Hír TV

2018. június 26., kedd 12:10, frissítve: kedd 13:04

Sem a munkáltatók, sem a munkavállalók pénztárcája nem érzi meg a kafetériaelemek adóterheinek módosítását – ezt Varga Mihály mondta a Nemzeti Versenyképességi Tanács ülése után.

A pénzügyminiszter szerint a munkáltató döntésén múlik, hogy ad-e továbbra is béren kívüli juttatást, de a terhei összességében nem fognak emelkedni.

„A kormány két szempontból indult ki, amikor hozzányúlt a kafetéria-rendszerhez. Egyrészt, hogy a munkavállalók számára adható kedvezménynek az összege ne csökkenjen, ez megtörténik a javaslat során, hiszen nem fog csökkenni sem a közszférában dolgozók, sem a magánszférában dolgozóknak a kafetériája, juttatási lehetősége. Ugye a közszférában 200 ezer forint, a magánszférában 450 ezer forint lesz változatlanul ennek az összegnek a kerete. A másik fontos szempontunk az volt, hogy a munkáltató szempontjából se nőjön a kafetéria terhe. Az összesített adóterhelése lényegében nem változik a kafetéria-rendszernek, sőt, azt kell mondanom, hogy a szociális hozzájárulási adónak a csökkentésével ez még csökkenni is fog” – közölte Varga Mihály.