2024. 05. 08. Szerda Mihály napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Soros üzent, furcsa számok a konzultációban, a Jobbik koalícióra lépne

Hír TV

2017. november 26., vasárnap 22:00, frissítve: vasárnap 22:37

Magyarul üzent a nemzeti konzultáció miatt Soros György. Az üzletember szerint a kormányzati kampányban kiforgatják a szavait. Az ellenzék közben vitatja a konzultáció számait. Tovább tart az alkudozás a DK és az MSZP között, a Jobbik pedig jelezte, kész tárgyalni az együttműködésről az LMP-vel és a Momentummal. A héten meghalt Stadler József, akasztói vállalkozó.

Személyesen emelt szót a legújabb nemzeti konzultáció miatt Soros György. A milliárdos üzletember a magyar RTL-nek küldött videoüzenetet, ebben szerinte a magyar kormány tudatosan forgatta ki korábbi szavait. Közben az LMP társelnöke, Hadházy Ákos megnézhette az eddig visszaküldött íveket, szerinte a kormány állításával szemben nemhogy 1,7 millió, de 1 millió visszaküldött konzultációs ív sincs.

Az Index értesülései szerint nem véletlen, hogy Szijjártó Péter külgazdasági miniszter konzultál velünk telefonon a Soros-tervről. Egy magas rangú fideszes politikus arról beszélt a lapnak, hogy jelenleg Szijjártó arculatának építése történik, ugyanis Orbán Viktor Lázár János utódjának szeretné a kancelláriaminiszteri poszton, miután megtörtént a külügy és a külgazdaság szétválasztása.

Az LMP-vel és a Momentummal is kész a koalícióra a Jobbik az Orbán-kormány leváltásáért – nyilatkozta Vona Gábor a Magyar Nemzet Online-nak. A párt miniszterelnök-jelöltje felelősséget és nyitottságot vár el az említett pártoktól a kormányváltás érdekében. Az LMP és a Momentum azonban elutasító választ adott, mindkét párt az eltérő értékrendre hivatkozott.

Komcsizós beszólása miatt menesztené képviselői tisztségéből Budai Gyulát az MSZP. Bárándy Gergely szerint az egykori elszámoltatási kormánybiztos szavai a fideszes álláspontot tükrözik. Budai Gyula a parlament igazságügyi bizottságának ülésén kommunistázta le a teljes magyar bírói kart, csak azt felejtette el, hogy be van kapcsolva a mikrofonja.

Nem csak a matematika, a szövegértés és a természettudomány területén sereghajtók a magyar diákok, hanem az együttműködő problémamegoldásban is – derül ki a PISA-felmérés legfrissebb eredményéből. Az oktatási államtitkár sem vitatja, hogy szemléletváltásra van szükség a magyar oktatásban.

...és még

Az Országgyűlés gazdasági bizottságára tolta a letelepedési kötvények létrehozásának felelősségét Varga Mihály. Meghalt Stadler József. Hárítják a felelősséget a Dózsa-Pruck-ügyben Schmidt Mária munkatársai. Balatonfüreden is csak átmeneti állapot, hogy sportkollégium helyett wellnesshotel működik a taopénzekből felhúzott új épületben – legalábbis a polgármester szerint. Brüsszel simán elhitte a magyar kormánynak, hogy kizárólag orosz technológiával bővíthető a paksi atomerőmű – állítja a Roszatom amerikai vetélytársa. Sem a lex CEU, sem pedig a civiltörvény nem került még az Alkotmánybíróság elé – tudta meg a Magyar Nemzet. Kihallgatták Dobrev Klárát a Czeglédy-ügyben. Újabb milliárdos uniós közbeszerzést nyert el a felcsúti polgármester cége.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!