2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Bayer show

Következik:

Vezércikk 14:00

Rendőri felügyelettel festették le a Jobbik plakátját

Hír TV

2017. november 10., péntek 16:07, frissítve: péntek 17:22

Kormányhivatalnok és rendőrök felügyelete mellett tüntették el a párt egyik plakátját Budaörsön. Wittinghoff Tamás polgármester felháborodott.

„A legócskább komcsi időszakot idézi”, ahogyan Budaörsön egy kormányhivatali dolgozó, illetve rendőrök felügyeletével lefestették a Jobbik közterületi plakátját – ismertette Facebook-oldalán a település polgármestere, Wittinghoff Tamás. A városvezető szerint a plakátot pénteken délután festették le. „A mi pénzünkön (a festők végezhetnének hasznosabb munkát) a kormányhivatalos hölgy instrukciói mentén kirendelt rendőrök felügyeletével (őket meg ilyenre felhasználni végképp gyalázat!) fojtja bele a szót a hatalom az egyik politikai szervezetbe” – háborodott fel.

 
Facebook
 

Wittinghoff a Magyar Nemzet megkeresésére elmondta, személyesen is figyelmeztette a plakátfestő akcióban részt vevőket, hogy önbíráskodást követnek el, illetve ahhoz asszisztálnak. „A kormányhivataltól érkező hölgy nagyon kekk módon válaszolt, kérésemre sem mutatta meg a határozatot, ami állítólag feljogosította a plakát lefestésére. A rendőröket viszont megértem, mondtam is nekik, hogy sajnálom őket, amiért egy törvénytelen eljáráshoz kell hátteret biztosítsanak” – emlékezett vissza a polgármester.

Nem marad el a jutalom

Jelentős, esetenként fejenként több százezer forintos jutalmat is kaphattak azok a kormányhivatalnokok, akik részt vettek az óriásplakátok összeírásában – állítja biztos forrásaira hivatkozva a Népszava. Bár a kormányhivatalokat felügyelő kancellária cáfolja ezt, a lap forrásai azt mondják, több szorgalmas közszolga már meg is kapta a pénzt az októberi fizetéssel. A kormányhivatalok dolgozóinak július közepén kellett lajstromba venniük az óriásplakátokat a Fidesz–Jobbik-plakátháború újabb fejezeteként.

A tartószerkezetet is leszedhetik

Nem tartja kizártnak a Jobbik, hogy nemcsak a kiragasztott hirdetményeiket szedetik le a kormányhivatalok munkatársai, hanem a tartószerkezeteket is elbonthatják az önkormányzatok. A kormányközeli Magyar Idők vetette fel ezt a lehetőséget, arra hivatkozva, hogy a Jobbiknak nincs közterületi használatbavételi engedélye, ennek hiányában pedig a terület tulajdonosának hozzájárulását kell kérnie.

Szombathely önkormányzata is igyekszik megakadályozni, hogy a városban láthatók legyenek a jobbikos plakátok – állítja a párt helyi önkormányzati képviselője. Egy előterjesztés szerint plakátonként több mint 100 ezer forint adót kellene fizetnie azoknak, akik helyt adnak a plakáttartó felületeknek. Balassa Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy mindenféle plakátra, a reklámokra is vonatkozna a szabály, így a plakáthelyek birtokosai jelentős bevételtől esnének el január 1-jétől.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!