2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Nem tesz feljelentést a Tusványoson bántalmazott nő

2017. július 23., vasárnap 14:01, frissítve: vasárnap 15:41

Ladó Andrea a Hír TV-nek azt mondta, az erdélyi környezetszennyezés ellen akart tiltakozni, ezért fütyülte ki Orbán Viktort.

Egyelőre nem gondolkodik azon, hogy feljelentést tesz a hajánál fogva földre rántott nő, aki kifütyülte Orbán Viktort Tusványoson. Ladó Andrea, aki korábban a Facebookon tett közzé felhívást a tiltakozásra, a Hír Televíziónak úgy nyilatkozott: arra számított, hogy más is csatlakozik a tiltakozásához, de végül többen csak a támogatásukról biztosították. A lövétei nő hangsúlyozta: a fütyüléssel elsősorban az erdélyi környezetszennyezésre akarta felhívni a figyelmet, ami szerinte méltatlan a magát nemzetinek nevező kormányhoz. A Hargita megyei Cekend-tetőn épült regionális hulladéklerakó ugyanis a magyar állam tulajdona. Nagyobb esőzésekkor azonban a szennyező csurgalék a környező településekre folyik le, a többi közt Székelyudvarhelyre és Máréfalvára. Június végén tüntettek is emiatt a helyiek, a hatóságok pedig gondatlanság miatt meg is büntették a céget.


„Udvarhely fölött egy hegyre telepítettek egy szemétlerakót, ami állítólag a magyar államé. Úgy két éve és direkt úgy építették meg, hogy nem volt kellően leszigetelve, az ázalékvíz folyik be Udvarhelyre és a környező falvakba, és hullnak az állatok, és hát ki tudja, hogy mivel öntözik az emberek a zöldségeket. Lehet, hogy nehézfémeket is tartalmaz, még nem lehet tudni, de teljes mértékben érzéketlen és méltatlan egy nemzeti kormányhoz, hogy ez előforduljon” – háborodott fel Ladó Andrea.

Több órával a történtek után, éjszaka végül két mondatban elnézést kért tettéért a férfi, aki földre rántotta a lövétei nőt Tusványoson. A csíkszeredai magyar konzul sajtósának férje azt írta Facebook-oldalára, hogy ami történt, elfogadhatatlan, nem így kellett volna eljárnia. A fotós azóta törölte Facebook-oldalát, és elérhetetlen vállalkozásának internetes oldala is.

Megszólalt a lány ügyében Gyurcsány Ferenc is. A DK elnöke a Facebookon azt írta, Orbán Viktornak végre észre kellene vennie, hogy „a magyarokat mindig ott éri támadás, ahol ő megfordul, legyen az a Kossuth tér vagy Tusnádfürdő. Nem nőket kell verni, amikor fáj az igazság, hanem felébredni: szembenézni azzal, hogy mivé lett ez az ország az Orbán-kormány alatt” – írja a posztjában a volt miniszterelnök.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!