2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 15:00

A hajánál fogva teperték le Orbán beszédén

,

2017. július 22., szombat 13:21, frissítve: szombat 20:18

A hajánál fogva a földre rántották, majd a kezét hátracsavarva kivezették a tömegből azt az erdélyi nőt, aki Tusványoson megpróbálta kifütyülni Orbán Viktort. A Figyelő már pénteken megírta, hogy járnak a tiltakozók.

A videót az Index tette közzé. A lövétei nő csak annyit mondott, azért tiltakozott, mert Orbán korlátlan pénzből folytatja propaganda-hadjáratát.

Kósa Lajos úgy látja, a fütyülő nő egyértelműen provokált, a szervezőknek pedig meg kell köszönni, hogy – saját védelme érdekében – ilyen hamar és hatékonyan kivezették.

„Amit a tusványosi tábort megelőzően és a tábor ideje alatt olvashattunk az interneten, hogy valamilyen provokáció készül, az természetesen be is következett. Most visszanézve a felvételeket, annyit tudok mondani, hogy valóban történt provokáció, és valóban az látszik a felvételeken, hogy a rendezők a nagyobb baj megelőzése érdekében kimentették vagy kivitték a provokátort. Hozzáteszem, gyakorló rendezvényszervezőként is tudom, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit az ilyen provokációknál kell csinálni, hogy a provokátort ki kell vezetni, mert abból nagyobb baj is bekövetkezhet, hogyha itt nem határozottan lépnek fel” – mondta a Fidesz frakcióvezetője.

A kormányközeli Figyelő újságírója már pénteken megelőlegezte, mire számíthatnak azok, akik Tusványoson Orbán Viktor kifütyülésére készülnek. Azt írta, hogy a tiltakozók készüljenek a legrosszabbra, mert az a jobbik eset, ha csak megütik őket. A székelyek ugyanis nem szoktak viccelni, ha a magyarság és kormányfője ellen szervezkedik valaki – tette hozzá a láp publicistája.

A Hír TV információi szerint a tiltakozó nőt a csíkszeredai magyar konzul sajtósának a férje rántotta le a földre a hajánál fogva.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!