2022. 12. 02. Péntek Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Navracsics máshogy gondolja, mint Orbán

2017. október 6., péntek 19:28, frissítve: péntek 19:40

Az Orbán-kormány volt igazságügyi minisztere másképp gondolja, mint egykori főnöke. Ismeretes, nevetségesnek tartja Orbán Viktor a civiltörvény miatt indított kötelezettségszegési eljárást.

Navracsics Tibor szerint az Európai Bizottság nem politikai, hanem jogi érvek mentén alakítja ki álláspontját a jogszabályokkal kapcsolatosan.

„A civiltörvénnyel kapcsolatban az a problémája, úgy gondolja, hogy az adatszolgáltatás túlzottan széles körű, illetve a személyiségi jogokat is érintő olyan kitételeket tartalmaz, amelyik az indokoltnál megszorítóbb jellegű szabályozás, és ezért kezdeményezett kötelezettségszegési eljárást Magyarország ellen. Nyilván most folyik a vita, és a vita vagy egy kompromisszummal zárul, amellyel le lehetett zárni a kötelezettségszegési eljárást, vagy ha a felek álláspontja nem közeledik egymáshoz, akkor pedig az Európai Bíróság dönt majd a felek között” – mondta Navracsics Tibor uniós biztos.

Nevetségesnek tartja Orbán Viktor a civiltörvény miatt indított kötelezettségszegési eljárást, írtuk meg korábban. Az Európai Bizottság indoklással ellátott véleményét pedig politikai megrendelésre készült dokumentumnak titulálta a Kossuth Rádióban. A miniszterelnök közröhej tárgyának nevezte az iratot, amelyet – szerinte – értelmes jogász nem vesz kezébe.

A külföldről támogatott civil szervezeteket megbélyegző törvény miatt júliusban indult uniós eljárás Magyarországgal szemben, ez szerdán lépett a második szakaszba, miután az Európai Bizottság indoklással ellátott véleményt küldött az ügyben a magyar kormánynak.

A kormány egyébként nem tervezi sem a civiltörvény, sem a lex CEU módosítását az uniós kötelezettségszegési vizsgálatok miatt. Ezt a Miniszterelnökség vezetője közölte szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!