2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Láncreakció 04:40

Orbán közröhej tárgyának tartja a brüsszeli eljárást

2017. október 6., péntek 09:46, frissítve: péntek 15:47

Nevetségesnek tartja Orbán Viktor a civiltörvény miatt indított kötelezettségszegési eljárást.

Az Európai Bizottság indoklással ellátott véleményét pedig politikai megrendelésre készült dokumentumnak titulálta a Kossuth rádióban. A miniszterelnök közröhej tárgyának nevezte az iratot, amelyet – szerinte – értelmes jogász nem vesz kezébe.

„Na most, ha az ember elolvassa a brüsszeli bürokratáknak a civil törvénnyel kapcsolatos beadványát, akkor csak annyit mondhatunk, hogy az közröhej tárgya mindenhol Európában. Tehát azt értelmes jogász még kézbe se veszi, mert megégeti a kezét. Tehát az annyira szaglik, egy politikai megrendelésre készült dokumentum, olyan hajánál előrángatott (...) kellő komolysággal, nevetés nélkül nem tudja vita tárgyává tenni, tehát ez annyira nevetséges, hogy ezzel nem lehet mit kezdeni” – fogalmazott a miniszterelnök.

A külföldről támogatott civil szervezeteket megbélyegző törvény miatt júliusban indult uniós eljárás Magyarországgal szemben, ez szerdán lépett a második szakaszba, miután az Európai Bizottság indoklással ellátott véleményt küldött az ügyben a magyar kormánynak.

A kormány egyébként nem tervezi sem a civiltörvény, sem a lex CEU módosítását az uniós kötelezettségszegési vizsgálatok miatt. Ezt a Miniszterelnökség vezetője közölte szokásos csütörtöki sajtótájékoztatóján.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!