2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:05

Mesterházy: Az ember sokat tanul a kudarcokból

Hír TV

2018. június 14., csütörtök 19:53, frissítve: csütörtök 21:54

Sokkal határozottabb és fegyelmezettebb kommunikációt szeretne az MSZP-ben Mesterházy Attila.

Két közvélemény kutatóra hivatkozva a műsorban azt mondta, hogy Kunhalmi Ágnes volt a Medián szerint a legnépszerűbb, de rögtön ő követte. Tóth Bertalan ebben egy kicsit le volt maradva. „Nagyjából ezt hozta ki a Zavecz Research is, emlékeztetett”

– Arra hajlok, hogy a kongresszusi küldöttek többségét szerezzem meg, húzta alá.

Kijelentette, az elmúlt négy évben mezei pártagként dolgozott, de nem felejtették el. Az, hogy megbocsájtják-e a régi „bűnöket”, azt válaszolta, gyógyírt jelentett az elmúlt időszak, az ember a kudarcból sokat tud tanulni.

Rámutatott, nyugodtabban, higgadtabban tud a konfliktusokhoz, véleménykülönbségekhez közelíteni.

– A tisztújítás tök jó lehet, büszke vagyok arra, hogy egy demokratikus rendszerben másfél hónapja járjuk az országot. Emlékeztetett: régen unalmas volt a tisztújítási folyamat, de nem most. „Azt látom, hogy egy ekkora vereség után mindenki átérzi a felelősséget, azonban a kihívás sokkal nagyobb annál, hogy egyedül lehessen megoldani, ehhez kell az összefogás.”

„Újratervezés” – így határozta meg a műsorban Mesterházy az irányokat és célokat:

• tartalmi
• kommunikációs
• szervezeti szempontból szervezné újra a pártot a politikus.

„Olyan politikára van szükségünk, ami az emberek szívét éri el” – szögezte le.

– Az a politikai kommunikáció, hogy megemeljük a béreket, csökkentjük a várólistát, nem motiválja az embereket, de ha valakinek a nemzeti szuverenitását hangsúlyozzák ki, az motiválhatja a választókat. Elismerte, ezen a téren nagyon gyenge az MSZP.

Arra van szükség szerinte, hogy olyan emberekkel vitatkozzanak, akiknek érdemes odafigyelni a mondanivalójára. „Ott is ,ahol engem kritizáló vélemények hangoznak el” – zárta szavait.

Ez történt

Vasárnap tart tisztújítást az MSZP, az elnökjelöltek kezdeti lelkessége azonban alábbhagyott a hétvége közeledtével. Eleinte ugyanis öten (Mesterházy Attila, Szanyi Tibor, Tóth Bertalan, Kunhalmi Ágnes és Bródy Gábor) indultak a párt vezető posztjáért, kedden Szanyi és Bródy is visszalépett, ma pedig Kunhalmi Ágnes követte őket. Így vasárnap már könnyebb helyzetben lesz a párt kongresszusa, mivel csak két jelölt maradt: Mesterházy Attila és Tóth Bertalan.

A párt elnöksége az áprilisi országgyűlési választás után lemondott, de ettől függetlenül is tisztújítást kellett volna tartani idén, mert legutóbb 2016-ban volt tisztújító kongresszus és a párt vezetőinek megbízatása két évre szól.

Az újrázni vágyó volt pártelnök országjárásba kezdett és komoly esélyekkel indul. Kálmán Olga egyik mai vendége Mesterházy Attila volt.

Elnökhelyettesnek egyébként Ujhelyi István és Szakács László jelentkezett.

 

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!