2024. 05. 13. Hétfő Szervác, Imola napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:40

Hungária Értékpapír: hárman előzetesben

2015. március 8., vasárnap 18:58, frissítve: hétfő 07:20

Brókerek előzetes letartóztatásban, bár egyelőre nem a Buda-Cash-ügyben. A pénteken felfüggesztett Hungária Értékpapír Zrt. két tulajdonosát és fiókvezetőjét helyezte 30 napra rács mögé a bíróság sikkasztás gyanújával, az indokolás szerint mindhármuk esetében fennállt a bűnismétlés veszélye. Negyedik társuk szabadlábon távozhatott, de lakhelyét nem hagyhatja el. A végzést csak ő vette tudomásul, a többiek fellebbeztek.

Külön-külön szállították a rendőrök a Budapest Környéki Törvényszékre azt a négy embert, akiket a Hungária Értékpapír Zrt. tevékenységével összefüggésben gyanúsítottak meg sikkasztással. Ketten közülük – egy férfi és egy nő – a brókercég tulajdonosai, másik két társuk fiókvezetőként, illetve pénztárosként dolgozott.

A védők a tárgyalás előtt hárították a kérdéseket. S. István azonban, aki cégtulajdonosként 2009-ben az év vállalkozója volt, tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A bíróság öt órán keresztül hallgatta ki a gyanúsítottakat. Végül mind a négyük esetében helyt adott az ügyészi indítványnak. A törvényszék döntését az egyik védő ismertette. „Három terhelt vonatkozásában a bíróság a legszigorúbb kényszerintézkedést alkalmazta. Előzetes letartóztatásukat rendelte el, a negyedik terhelt vonatkozásában a bíróság elégségesnek találta a lakhelyelhagyási tilalom alkalmazását. Akiket előzetes letartóztatásba helyeztek, mindenki élt a jogorvoslat lehetőségével, ott nem jogerős a határozat, a védencem vonatkozásában viszont jogerős” – mondta Kelemen Kornél védőügyvéd.

A két tulajdonost és a fiókvezetőt vezetőszáron kísérték el a rendőrök, a pénztáros szabadlábon távozhatott. S. István a bírósági döntés után az arcát vállalva azt mondta: tisztességesen kezelték a rájuk bízott vagyont.

Információink szerint a Magyar Nemzeti Bank azután függesztette fel a Hungária Értékpapír Zrt. működését, hogy egy számlatulajdonos feljelentést tett a rendőrségen, amiért a brókercég úgy próbálta meg eltüntetni több száz milliós veszteségét, hogy ahhoz engedély nélkül használt fel befektetői pénzt.

Forrás: Hír TV

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!