2024. 05. 26. Vasárnap Fülöp, Evelin napja
Jelenleg a TV-ben:

Csörte

Következik:

Bayer show 21:15

Külföld

Ukrajna magabiztos válaszcsapásokat mér az ellenségre + video

Tovább támadták az oroszok Harkivot. Ukrajna pedig drónokkal válaszolt a Föderáció csapásaira. Mindkét oldalon nagyok a veszteségek. Közben folyik a készülődés a Svájci békecsúcsra, amire az Orosz felet, nem hívták meg.

  • Ukrajna magabiztos válaszcsapásokat mér az ellenségre + video

"Megkezdtük a lakosság evakuálását. Mindenki vonuljon ki a főutcára és Harkiv felé vesszük az irányt" - hangzott a felhívás az egyik Harkiv megyei faluban. A települést már szinte porig bombázták az orosz erők.

Harkiv megyéből összesen már több mint négyezer embert evakuáltak. Az orosz fél pedig tovább folytatja a légitámadást. Vovcsanszk városában egy lakóépületet találtak el.

"Az ágyúzások intenzitása nem csökkent, tegnap is ennyire lőttek. Az orosz csapatok folyamatosan tűz alatt tartják az egész várost"-panaszolta ez a helyi rendőr.

Egyre erőszakosabban nyomulnak előre az orosz erők a Harkiv megyében megnyílt új fronton és ugyanez tapasztalható a front más szakaszain is.

A kijevi erők is egyre intenzívebben támadnak. Lángokban áll a Volgográdi Lukoil olajfinomító, miután az ukránok drónokkal vették célba az ipartelepet. A tüzet eloltották, áldozatok nincsenek.

A Donyecki területen sem hallgatnak a fegyverek. A régió az oroszok által támogatott szakadárok ellenőrzése alatt van. Itt három civil meghalt és további nyolc megsérült, miután egy ukrán rakéta becsapódott egy donyecki étterembe.

"Az ukrán hadsereg egy szigorúan polgári szektor ellen indított támadást Donyeck Leninszkij kerületében. Az becsapódások helyén a katonai nyomozók rakétamaradványokat találtak, amelyeket további vizsgálatra küldenek."-mondta a katonai nyomozó.

Közben Svájcban készülődnek a legközelebbi békecsúcsra. A június 15-16-ai eseményen Kanada miniszerelnöke is részt vesz. Svájc több mint 160 országot és nemzetközi szervezetet hívott meg, Oroszország azonban nem szerepel a listán.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!