2024. 07. 27. Szombat Olga, Liliána napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Tusványos '24 03:00

Halász János nem hiszi el, hogy bántalmazták a vak zongoristát

Hír TV

2017. november 9., csütörtök 15:19, frissítve: csütörtök 22:42

„Utána kell járni a dolognak.”

Bár már két eset is nyilvánosságra került, a Fidesz frakciószóvivője nem hiszi, hogy a nemzeti konzultációt propagáló aktivistái lakókat bántalmaznának. Halász János egyébként is úgy gondolja, hogy ahhoz képest, hogy hány millió kérdőívet küldtek ki, a két eset kevés.

A hét elején a Budapesten élő Weszely Ernő vak zongoristát érte inzultus, amiért nem érdekelte a menekültellenes kampány, tegnap pedig egy tinnyei esetre derült fény, a Pest megyei település egyik lakóját fenyegették meg, amiért nem kért a konzultációból.

„Azért, mert valaki azt mondja, hogy valami úgy történt, ne feltétlenül higgyék el neki. Javaslom önöknek is, hogy járjanak utána. Van itt egy ügy, amelybe az LMP is belekavarodott, úgy látom, hogy neki is lenne tisztáznivalója. Ahhoz képest, hogy hány millió kérdőív érkezik a postán keresztül a magyar emberekhez, nem sok, de az ügyet kivizsgálják, mint ahogy mindig kivizsgálták eddig is” – jelentette ki Halász János.

Hollik István ugyan vizsgálatot tart szükségesnek, de már a nemzeti konzultáció elleni támadásról beszél.

„Azt tudjuk mondani, hogy egyébként ebben a tekintetben is minden inzultust és erőszakos cselekményt visszautasítunk, de ezt a konkrét ügyet meg kell vizsgálnunk, ha viszont bizonyítást nyer az, hogy ez csak pártpolitikai indíttatásból kreálta meg az LMP, akkor itt a nemzeti konzultáció politikai támadásáról van szó” – mondta a KDNP képviselője.

Nemcsak aktivisták járják az ország egyes településeit, hanem a Fidesz politikusai is. A jelenlegi menekültellenes kampány miatt indult országos road-show már egy hónapja tart, a kormányzati prominensek naponta több településen tartanak lakossági fórumot.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!