2020. április 2.,
csütörtök, Áron napja

Zugló jegyzője szerint törvénysértő a parkolási szerződés felmondása

Hír TV

2019. május 15., szerda 17:02

Törvényességi kifogást nyújt be a jegyző így mégsem kerülhet pont a zuglói parkolási botrány végére. Karácsony Gergely azt mondta: ebben nem lát különösebb problémát. A kerületi Fidesz szerint viszont a polgármester vette rá a jegyzőt, hogy megtámadja a fideszes javaslatot.

Hétfőn fogadta el a zuglói képviselő-testület a Fidesz arra irányuló javaslatát, hogy azonnali hatállyal mondják fel a botrányos parkolási szerződéseket. A kormánypárt egy másik indítványa is többséget kapott. Ennek értelmében a kerület lakosainak ingyenes lesz a parkolás Zugló teljes területén.

Egy nappal később viszont törvényességi kifogást nyújtott be Zugló jegyzője, aki szerint a parkolási szerződések felmondására irányuló határozat pontatlan, nem egyértelmű és a közbeszerzési törvénybe ütközik. Karácsony Gergely ebben nem lát problémát.

Jelen Tamás szerint Karácsony Gergely nem alkalmas a kerület vezetésére. Zugló fideszes önkormányzati képviselője úgy véli, a döntés ellen fellépő jegyzőt Karácsony Gergely irányítja.

A zuglói Fidesz egyébként még a hétfői testületi ülésen javaslatot tett egy független tényfeltáró vizsgálóbizottság felállítására is, amely ellenőrizhetné a parkolási szerződések tisztaságát. Ezt végül nem, hanem Karácsony elképzelését fogadta el az önkormányzat, így a városrész saját magát világítja át.

Káosz van a zuglói parkolási ügyben – fogalmazott a főpolgármester a közmédiában. Tarlós István "külön paródiának" nevezte, hogy azok ellenőrzik a szerződéseket, akik annak idején megkötötték.

A budapesti városvezető Karácsony Gergely egymásnak ellentmondó nyilatkozatairól és tetteiről pedig azt mondta: „ember legyen a talpán, aki ezen kiigazodik”.

Hír TV