2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:35

Belföld

Zugló jegyzője szerint törvénysértő a parkolási szerződés felmondása

Törvényességi kifogást nyújt be a jegyző így mégsem kerülhet pont a zuglói parkolási botrány végére. Karácsony Gergely azt mondta: ebben nem lát különösebb problémát. A kerületi Fidesz szerint viszont a polgármester vette rá a jegyzőt, hogy megtámadja a fideszes javaslatot.

  • Zugló jegyzője szerint törvénysértő a parkolási szerződés felmondása

Hétfőn fogadta el a zuglói képviselő-testület a Fidesz arra irányuló javaslatát, hogy azonnali hatállyal mondják fel a botrányos parkolási szerződéseket. A kormánypárt egy másik indítványa is többséget kapott. Ennek értelmében a kerület lakosainak ingyenes lesz a parkolás Zugló teljes területén.

Egy nappal később viszont törvényességi kifogást nyújtott be Zugló jegyzője, aki szerint a parkolási szerződések felmondására irányuló határozat pontatlan, nem egyértelmű és a közbeszerzési törvénybe ütközik. Karácsony Gergely ebben nem lát problémát.

Jelen Tamás szerint Karácsony Gergely nem alkalmas a kerület vezetésére. Zugló fideszes önkormányzati képviselője úgy véli, a döntés ellen fellépő jegyzőt Karácsony Gergely irányítja.

A zuglói Fidesz egyébként még a hétfői testületi ülésen javaslatot tett egy független tényfeltáró vizsgálóbizottság felállítására is, amely ellenőrizhetné a parkolási szerződések tisztaságát. Ezt végül nem, hanem Karácsony elképzelését fogadta el az önkormányzat, így a városrész saját magát világítja át.

Káosz van a zuglói parkolási ügyben – fogalmazott a főpolgármester a közmédiában. Tarlós István "külön paródiának" nevezte, hogy azok ellenőrzik a szerződéseket, akik annak idején megkötötték.

A budapesti városvezető Karácsony Gergely egymásnak ellentmondó nyilatkozatairól és tetteiről pedig azt mondta: „ember legyen a talpán, aki ezen kiigazodik”.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!