2020. október 25.,
vasárnap, Blanka, Bianka napja

Zöldövezet: Fiatal gazdák összefogásával jött létre az új natúrpark

Hír TV

2020. május 8., péntek 15:55

A Hír TV eheti Zöldövezet című műsorában megismerkedhettek a nézők hazánk legújabb natúrparkjával, bemutatkozott az egyedi pilisi növényvilág, és azt is megtudhatták az érdeklődők, hogy mit kell tenniük, hogyha vadveszélyt jelző táblát látnak.

16. natúrpark

Bács-Kiskun megyében alakult meg hazánk 16. natúrparkja. A Zöldövezet stábja megismertette a nézőkkel Őrjeg és Szőlőhegye természeti értékeit, amivel kiérdemelték a natúrpark címet.

Elhangzott, hogy az Őrjeg és Szőlőhegyei Natúrpark négy település összefogásával jött létre. Fiatal, természetközeli gazdálkodást folytatók vetették fel először, hogy tegyék natúrparkká a térséget. A kezdeményezők évek óta azon dolgoztak, hogy a terület sokszínű természeti értékeit megőrizzék. Többen ökogazdálkodást is folytatnak a natúrpark területén, melynek célja, hogy egészséges termékeket állítsanak elő, úgy, hogy közben megőrzik a természeti értékeket is. A natúrpark kezdeményezés mellé a Kiskunsági Nemzeti Park is odaállt.

Pilisi kincsek

A bácsi natúrpark értékei mellett bemutatkoztak a Pilisi Bioszféra Rezervátum növénykincsei is.

Vadveszély

De a műsorban szó esett azokról a szabályokról is, amelyet akkor kell betartaniuk az autósoknak, hogyha vadveszélyre utaló táblával találkoznak.

Teljes adás:

Hír TV