2021. június 19.,
szombat, Gyárfás napja

Zebrán gázolta el a kiskorút a gondatlan sofőr

2021. május 6., csütörtök 14:46

Közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult ügyben a Tatabányai Járási Ügyészség vádirata alapján az Esztergomi Járásbíróság 400.000 forint pénzbüntetésre és 1 év 4 hó járművezetéstől eltiltásra ítélte azt a nőt, aki figyelmetlenségből a zebrán ütötte el a kiskorú sértettet. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette.

A vádirat szerint a nő 2019. május 6-án Esztergomban a Kossuth Lajos utcán a belső forgalmi sávban vezette a személygépkocsit. A vádlott menetiránya szerinti jobb oldali forgalmi sávban előtte haladó másik személygépkocsi lassított, majd abból a célból, hogy a járdán várakozó személyek részére az úttesten az átkelést biztosítsa, a kijelölt gyalogos-átkelőhely előtt megállt. Ez a jármű a vádlott által igénybe vett forgalmi sávból érkezők számára takarta a kijelölt gyalogos-átkelőhely egy részét.

A vádlott a másik jármű megállását, és azt, hogy ez a gépkocsi a kijelölt gyalogos-átkelőhely egy részét takarja, észlelte, ennek ellenére a kijelölt gyalogosátkelőhelyet nem fokozott óvatossággal közelítette meg, és a másik jármű melletti elhaladásba kezdett.

Ennek során a járművel elütötte a kijelölt gyalogosátkelőhelyen édesanyjával átkelő kiskorú  sértettet. A gyermek az aszfaltra zuhant, és ajkának duzzadásos sérülése, vérzése keletkezett, felső maradó fogai visszanyomódtak. A sérülés gyógytartama három hónapban határozható meg.