2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Komoly zavar támadt az ellenzéki egységfronton belül

Orbán Viktor miniszterelnök évértékelő beszéde után újra kiálltak az összefogás mellett az ellenzéki pártok. A Párbeszéd, az MSZP és a liberálisok képviselői is egységről beszéltek, ennek ellenére több baloldali politikus is ellenzi, hogy együttműködjenek a korábban egyöntetűen elutasított Jobbikkal.

  • Komoly zavar támadt az ellenzéki egységfronton belül

A fideszeseknek mindegy, hogy valaki jobbikos, momentumos, MSZP-s, DK-s,liberális, vagy párbeszédes, le fogják vadászni, aki az útjukba áll. Éppen ezért nekünk továbbra is együtt kell működnünk– hangzott el a tegnapi tüntetésen. Együttműködésről és egységről is beszéltek az ellenzéki politikusok a miniszterelnök évértékelője utáni tüntetésen. Kocsis-Cake Olivio után Kunhalmi Ágnes az MSZP országgyűlési képviselője is kiemelte, hogy a Fidesz le akar számolni a hazai ellenzékkel, ezért újra hitet tett az összefogás mellett.

Meg kell tanulni szolidárisnak lennünk és szolidárisnak kell mindvégig lennünk minden ellenzéki országgyűlési képviselőnek minden országgyűlési képviselővel, minden ellenzéki pártnak minden ellenzéki párttal. És ami a legfontosabb, az elkövetkezendő választásokon egy, zárt, megbonthatatlan alakzatban kell indulnunk a választáson, összefogva– mondta Kunhalmi Ágnes. 

A látszat ellenére azonban nem ilyen egységesek a pártok. Az MSZP roma tagozata ellenzi a Jobbikkal való együttműködést. Mi bent az MSZP-n belül mindenhol elmondtuk a mi véleményünket, jelenleg ott tart a helyzet, hogy más tagozat is ugyanígy kifejtette emellett a véleményét, hogy nem szeretnék azt, hogy a Jobbik, Jobbikkal való közös lista vagy a Jobbik olyan politikusait, egyébként, akik teljesen vállalhatatlanok azokkal együtt jelenjen meg az MSZP– állítja az MSZP politikusa, ifjabb Balogh Artúr.

Az együttműködést kritizálók egyöntetűen a Jobbik és Sneider Tamás múltját kérik számon, de már a Jobbikon belül is megjelentek a pártelnököt bíráló hangok. Kovács Tamás a Jobbik korábbi országgyűlési képviselőjelöltje Facebook-bejegyzésében követel új pártelnököt.

Szimpatizánsi véleményem az, hogy a néppártosodást folytatni kell, egy új vagy új-régi elnökkel, és olyan vezetéssel, ahol csak olyan tagok vannak, akik a múltbeli tevékenységük alapján nem zsarolhatóak– áll a Facebook-posztban. 

Sermer Ádám, a liberálisok főpolgármester-jelöltje is többször világossá tette, hogy nem hajlandó együttműködni az összefogásban részt vevő Jobbikkal. A politikus szerint a közös minimumok is hiányoznak a két párt között.

Éppen ezért fontos, hogy az együttműködéseknek mindig legyen tartalmi alapja. Ebben a tartalmi alapban pedig jelenleg azt a Jobbikot, amiről beszélünk, azt a szervezetet sehol sem látom beilleszthetőnek, tehát innentől kezdve elképzelhetetlennek tartom logikailag, hogy valós együttműködést lehessen velük bármilyen összehozni– állítja a Liberálisok főpolgármester-jelöltje. Bősz Anett, a Liberálisok egyetlen országgyűlési képviselője viszont a vasárnapi tüntetésen kiállt az ellenzéki összefogás mellett.

Azt mondják, hogy az ellenzéket Orbán Viktor gyűlölete tartja össze de ez nem igaz, az tart bennünket össze, hogy közösen aggódunk ezért a hazáért– hangzott el a képviselőnő beszédében. Bősz Anett korábban feljelentette a jobbikos Szávay Istvánt közösség tagja elleni erőszak miatt, most mégis egy színpadra állt a Jobbikkal és összefogásra buzdított.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!