2024. 04. 17. Szerda Rudolf napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Zacher Gábor: Az új stratégiával visszaszorítható a kábítószer-használat

Visszaszoríthatja a kábítószer-használat terjedését a kormány nemrég elfogadott drogstratégiája – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Zacher Gábor toxikológus.

A szakértőnek az a meggyőződése, hogy az új drogmegelőzési akciótervvel elérhető az a cél, hogy a kábítószermentes életvitel legyen a követendő példa a fiatalok számára.

„Ma azért a gyerekeknek körülbelül 40 százalékára jellemző a szerhasználat, a 60 százalék azért nem erről szól, és pont ez a jó a kormány drogstratégiájában – amit már elfogadott a parlament és alakul az akcióterv –, mert pont azt a 60 százalékot tűzte ki példaképül, hogy az legyen a sikk, hogy: ne használj szert és nem attól leszel nagyfiú, hogy bepiáltál, elszívtad, hanem pont az különböztesse meg a másiktól, hogy mert nemet mondani. Gondoljon bele, ha évről évre és egyre kevesebben mernek nemet mondani, mit történne a dílerrel, éhen pusztulna, nem tudná kinek eladni” – mondta Zacher Gábor.

Tekintse meg a teljes interjút:

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így riogat Pikó András + videó

Így riogat Pikó András + videó

A VIII. kerületi baloldali polgármester valótlanságokat állít az Nemzeti Közszolgálati Egyetem fejlesztésével kapcsolatban - mondta a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kiemelte: Pikó András a 2019-es kampányát is hazugságokra alapozta, ezt ismételné meg idén is.
Emlékük legyen áldott + videó

Emlékük legyen áldott + videó

A Parlamentben is megemlékeztek a holokauszt magyarországi áldozatairól. 1944-ben ezen a napon, április 16.-án kezdődött a hazai zsidóság gettóba zárása. A Mazsihisz elnöke emlékeztetett, a zsidókat ma Izraelben érő véres támadások után ismét magasra csapott az antiszemitizmus lángja a világban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!