2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Wintermantel Zsolt: Nincs igazi felelőse a Katonában kirobbant botránynak + videó

Nincs megnevezve az igazi felelőse a pártalapon osztott kedvezményeknek a Katona József Színházban - állítja a Fidesz fővárosi frakcióvezetője. Wintermantel Zsolt úgy tudja: Máté Gábor, a teátrum jelenlegi igazgatója menesztette a közönségszervezőt, de ő maga a posztján maradt. A Katonáról a múlt héten derült ki, hogy előadásaira a Gyurcsány párt tagkönyvével, 30 százalékos kedvezménnyel lehetett jegyet váltani.

  • Wintermantel Zsolt: Nincs igazi felelőse a Katonában kirobbant botránynak + videó

"Ilyen nincsen. Ez tényleg az ötvenes évek" - röviden összefoglalva ez a véleménye a Katona József színházban történtekről a fővárosi Fidesz frakcióvezetőjének.

Wintermantel Zsolt azért tartja elfogadhatatlannak a párttagkönyv alapján osztogatott színházi kedvezményt, mert a fővárosi önkormányzat által, közpénzből fenntartott intézményről van szó. A politikus úgy látja: az is vállalhatatlan, hogy Máté Gábor igazgató a helyén maradhat.

"A színházigazgató még mindig a pozíciójában van, a főpolgármester úgy tesz, mintha itt nem lenne semmi látnivaló, és a legújabb hírek szerint kirúgták a közönségszervezőt. Egészen elképesztő. Ha a színházigazgató nem tudott arról, hogy mi folyik a saját színházában, akkor egész egyszerűen szakmailag alkalmatlan. Ha pedig tudott róla, és ezt a megoldást választotta, hogy kirúg egy alkalmazottat, akkor meg emberileg alkalmatlan arra, hogy egy ilyen közösséget vezessen."

A Katona József Színházról a múlt héten derült ki, hogy 30 százalékos kedvezményes jegyeket értékesít a Demokratikus Koalícó párttagsági igazolványával rendelkezőknek. November 21 és 25 között 28 ilyen jegy kelt el. A Magyar Teátrum Társaság szerint ez a gyakorlat rossz fénytörésbe helyezi az előadóművészet pártatlanságát.

A Katona József Színház vezetősége arról továbbra sem nyilatkozik, hogy megszünteti-e végleg a Gyurcsány-pártnak adott kedvezményét, vagy a jövőben tervez még hasonló akciókat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

Budapesten több helyszínen tájékozódott és tárgyalt Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a főváros helyzetéről, problémáiról, fejlesztésekről - olvasható Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetőjének az MTI-hez eljuttatott hétvégi kampányösszefoglalójában.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!