2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Vona Gábor: Márki-Zaynak a 2022-es bukás után pihenőt kellett volna tartania + videó

Márki-Zay Péternek a 2022-es választási bukás után egy pár év pihenőt kellett volna tartania - ezt Vona Gábor állította a Fókuszcsoport című műsorban, ahol a két politikus ezt követően egymásnak is esett. A műsorban téma volt az ellenzéki összefogás, amely kapcsán Vona Gábor úgy fogalmazott: az összefogás célja a mostani ellenzék leválthatatlanságának a megteremtése volt, és az ellenzéki pártok az összefogás leple mögé bújva biztosítják a saját fennmaradásukat. Az ellenzék egykori miniszterelnök-jelöltje pedig azzal vádolta meg Vonát, hogy a Fideszt segíti a pártalapításával.

  • Vona Gábor: Márki-Zaynak a 2022-es bukás után pihenőt kellett volna tartania + videó

"Hadd mondjam el én is a véleményemet rólad, ha már te is elmondtad többször rólam. Szerintem Neked 2022-ben kellett volna egy pár év pihenőt tartani" - így ment neki Vona Gábor az ellenzék egykori közös miniszterelnök-jelöltjének a Fókuszcsoport legújabb adásában. Vona Gábor a 2022-es óriási ellenzéki bukásra reagálva mondta mindezt.

"Hogyan lehet a Fideszt a leghatékonyabban leváltani? És vajon Gábor álláspontja segít ebben vagy nem. Hát van fenntartásom" - mondta Márki-Zay Péter, aki szerint a Jobbikból kilépett Vona Gábor pártalapítása, valamint az európai parlamenti választásokon való indulása csak a kormánypártokat fogja segíteni.

"Ez a választás valójában arra lesz jó, hogy a magyar társadalom az ellenzéki túlkínálatot egy picit, hát hogy mondjam, megtizedelje, de lehet, hogy leharmadolja vagy lefelezi. Valóban sok ellenzéki párt van Magyarországon, azonban ezt nem az összefogással kell megoldani" - mondta Vona Gábor. A politikus szerint amikor az összefogás szó elhangzik, az már nem is a kormány leváltásáról szól, hanem a kevésbé támogatott pártok helyzetéről.

A Jobbik volt elnöke hozzátette: "Az ellenzéki pártok az összefogás leple mögé bújva biztosítják a saját fennmaradásukat, miközben belül nagyjából tisztában vannak vele, hogy alkalmatlanok a kormány leváltására."

Puzsér Róbert publicista és egykori főpolgármester-jelölt szerint az összefogás nem működik, megbukott: "A sok alkalmatlan ember együtt majd alkalmas alternatívája lehet Orbán Viktornak. Én meg úgy gondolom, hogy ez az összefogás nem járható út."

Puzsér Róbert szerint az ellenzéki politikusok azon versengenek, hogy ki utálja jobban a miniszterelnököt.

"Gyurcsány Ferenc diktálja az ellenzékiség normáit az ellenzéki politikusoknak: ki utálja nálam jobban Orbán Viktort? Ez a verseny. És akkor itt vannak padavanjai Gyurcsánynak: Tordai Bencék, Jakab Péterek, Szabó Tímeák, akik jelentkeznek, hogy én nagyon tehetséges vagyok, mester, én már majdnem úgy utálom Orbán Viktort, mint a mester" - magyarázta.

Puzsér szerint inkább annak kéne lennie a verseny témájának, hogy kire lehetne rábízni az ország vezetését. A publicista beszélt az ellenzéki oldal legerősebb pártjának tartott Demokratikus Koalícióról is. Puzsér Róbert szerint a DK nem alternatívája Orbán Viktornak és a kormánynak.

"Mindenki nélkül futott már neki az ellenzék egy választásnak, egy valaki nélkül még soha: Gyurcsány Ferenc. Milyen jó lenne egyszer megpróbálni Gyurcsány Ferenc nélkül!" - vélekedett Vona Gábor.

Márki-Zay Péter szerint azonban az ellenzéknek szüksége van a DK szavazóira, mert anélkül nem lehetnek sikeresek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!