2021. február 26.,
péntek, Edina napja

Vona Gábor: A Jobbik már balról előzi a DK-t

2021. január 13., szerda 07:59

„Ez gyalázat” - így fogalmazott Vona Gábor, aki keményen szidja egykori pártját, a Jobbikot. "Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek." Ezt írta közösségi oldalán a Jobbikot 12 évig vezető Vona. Kedden egy fényképet osztott meg a Jobbik a közösségi oldalán, amelyen Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatói láthatók, amint egy-egy feszületet tartanak. A KDNP frakciószóvivője azt mondta híradóknak, hogy szégyen és gyalázat amit a Jobbik a keresztény jelképekkel művel.

Adventi kettős keresztet emelt a Jobbik és a Magyar Gárda Pomázon még 2007 decemberében. A Jobbik a balra tolódásáig minden évben megtette ugyanezt az adventi időszakban.

Sőt a párt logójában is fontos szerepet játszott a kettős kereszt, - egészen 2020-ig, amikor le felezték a keresztet.

A keresztény jelképet most politikai célokra használták. A Jakab Péter vezette Jobbik egy fényképet osztott meg közösségi oldalán, amelyen Donald Trump amerikai elnök és Orbán Viktor magyar miniszterelnök támogatói láthatók, amint egy-egy feszületet tartanak. 

Egykori pártelnökük mindezt nem hagyta szó nélkül. Vona Gábor közösségi oldalán fakadt ki a keresztény jelkép politikai felhasználása miatt. Azt írta – idézem: Ez a Jobbik problémája? Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat.

Balczó Zoltán is reagált pártja posztjára illetve Vona Gábor kirohanására is. A Jobbik országgyűlési képviselője azt írta idézem: Ne a gyűlöletkeltésben akarjuk legyőzni a Fideszt! A párt közleménye szerint viszont a bejegyzést félremagyarázzák, az valójában arról szólt, hogy Trump és Orbán felhergelt fanatikus hívei a feszület mögé bújnak.

A Jobbikból kivált Mi Hazánk mozgalom szerint a feszület az nem egy politikai játékszer.

A kereszténydemokrata néppárt frakciószóvivője azt mondta híradóknak, hogy szégyen és gyalázat amit a Jobbik a keresztény jelképekkel művel.

A KDNP-s politikus véleménye szerint a innentől kezdve a Jobbik nem állíthatja magáról hogy keresztény alapú vagy keresztény elkötelezettségű párt.

Balczó Zoltán is elhatárolódik 

Nemrég pedig a párt egyik meghatározó alakja, Balczó Zoltán határolódott el Jobbik bejegyzésétől. A Facebook-oldalán így fogalmazott a politikus: „Baráti tanács magunknak egy nagy vihart kavart Jobbik Facebook-bejegyzés kapcsán: Ne a gyűlöletkeltésben akarjuk legyőzni a Fideszt!” 

 

Hír TV/Mandiner