2024. 07. 22. Hétfő Magdolna napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Völner: Nem várhatók elbocsátások + Videó

Elismerte az infrastruktúráért felelős államtitkár, hogy lesznek olyan cégek, amelyek rosszabbul járnak a közösségi közlekedés átszervezésével. Országszerte 400 vonat szűnik meg az új menetrend bevezetésével.

A párhuzamosságok felszámolásával több mint 1500 buszsofőr, illetve mozdonyvezető munkája kerül veszélybe a szakszervezetek szerint. Völner Pál államtitkár szerint azonban nem várhatók elbocsátások, csak nem kell annyit túlórázniuk a dolgozóknak. A helyközi közlekedés ésszerűsítésétől az idén 8 milliárd forint megtakarítást vár a kormány.

– Ez a fajta átszervezés nem a leépítésről szól, mindenhol előfordulnak túlórák, a MÁV-nál például kalauzhiány is fennáll. Tehát a természetes fluktuáció is elegendő ahhoz, hogy létszámtöbblet esetén a cégek kezelni tudják a kialakult szituációt – jelentette ki a Rájátszásban Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár.Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Navracsics Tibor a Kőfesztet egy építkezés elemének nevezte

Navracsics Tibor a Kőfesztet egy építkezés elemének nevezte

Navracsics Tibor kifejtette: a kreatív régióvá válásban a fesztiváloknak nagy szerepe van, ugyanis azok nem csak szabadidő eltöltésének formái, hanem olyan események, amelyek közösségeket hoznak létre és élénkítik a kulturális kínálatot, valamint a turisztikai vonzerőt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!