2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

V. Naszályi állítja, továbbra is veszélyben vannak a bérlakásban élők

Továbbra is a bérlakások einstand-jával riogat az ellenzék I. kerületi polgármester-jelöltje. V. Naszályi Márta szerint a Miniszterelnökség hiába cáfolta, továbbra is létezik egy terv az állami bérlakások visszavételére. A politikus 2014-ben is ezzel kampányolt, akkor sem volt igaz.

  • V. Naszályi állítja, továbbra is veszélyben vannak a bérlakásban élők

A tervezetről először a hvg.hu írt hétfőn. Az internetes portál szerint kifejezetten a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő bérlakásokból tehetnék ki a kormány a bérlőket.

A Miniszterelnökség hétfőn, még a szórólapok megjelenése előtt, közleményben cáfolta az értesülést. Ebből egyértelműen kiderült, a kormány soha nem támogatott ilyen javaslatot és nem is tervezi. A cáfolat ellenére több ellenzéki polgármesterjelölt közös sajtótájékoztatót tartott hétfőn, köztük az I. kerület aspiránsa is, aki egyenesen államosítással vádolta meg a kormányt.

Az öt évvel ezelőtti kampányban V. Naszályi Márta hasonló álhírrel riogatta az I. kerületben élőket. Akkor a politikus arról írt, hogy a Várban lévő önkormányzati ingatlanokat akarják kisajátítani, a kormány utasítására. Akkor úgy fogalmazott: a terület ezután nem működik majd a városrészeként, hanem a kormányzati tanácsadók, tisztviselők számára nyújt lakhatást.

A párt politikusa továbbra is kitart álláspontja mellett: szerinte a Miniszterelnökség cáfolata ellenére továbbra is létezik egy terv az állami bérlakások átalakítására.

Eközben az I. kerületi választási bizottság arról döntött: a postaládákba bedobott szórólapokkal megsértették a választási eljárásról szóló törvényt. Az indoklásban a bizottság hangsúlyozta: a Miniszterelnökség közleményben cáfolta a hírt, és a szórólapon szereplő cikk írója annyira etikátlan volt, hogy a megjelenés előtt meg sem kereste a tárcát.

Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!