2020. szeptember 22.,
kedd, Móric napja

V. Naszályi állítja, továbbra is veszélyben vannak a bérlakásban élők

Hír TV

2019. szeptember 27., péntek 22:03

Továbbra is a bérlakások einstand-jával riogat az ellenzék I. kerületi polgármester-jelöltje. V. Naszályi Márta szerint a Miniszterelnökség hiába cáfolta, továbbra is létezik egy terv az állami bérlakások visszavételére. A politikus 2014-ben is ezzel kampányolt, akkor sem volt igaz.

A tervezetről először a hvg.hu írt hétfőn. Az internetes portál szerint kifejezetten a világörökségi területen fekvő, illetve a műemléki épületekben lévő bérlakásokból tehetnék ki a kormány a bérlőket.

A Miniszterelnökség hétfőn, még a szórólapok megjelenése előtt, közleményben cáfolta az értesülést. Ebből egyértelműen kiderült, a kormány soha nem támogatott ilyen javaslatot és nem is tervezi. A cáfolat ellenére több ellenzéki polgármesterjelölt közös sajtótájékoztatót tartott hétfőn, köztük az I. kerület aspiránsa is, aki egyenesen államosítással vádolta meg a kormányt.

Az öt évvel ezelőtti kampányban V. Naszályi Márta hasonló álhírrel riogatta az I. kerületben élőket. Akkor a politikus arról írt, hogy a Várban lévő önkormányzati ingatlanokat akarják kisajátítani, a kormány utasítására. Akkor úgy fogalmazott: a terület ezután nem működik majd a városrészeként, hanem a kormányzati tanácsadók, tisztviselők számára nyújt lakhatást.

A párt politikusa továbbra is kitart álláspontja mellett: szerinte a Miniszterelnökség cáfolata ellenére továbbra is létezik egy terv az állami bérlakások átalakítására.

Eközben az I. kerületi választási bizottság arról döntött: a postaládákba bedobott szórólapokkal megsértették a választási eljárásról szóló törvényt. Az indoklásban a bizottság hangsúlyozta: a Miniszterelnökség közleményben cáfolta a hírt, és a szórólapon szereplő cikk írója annyira etikátlan volt, hogy a megjelenés előtt meg sem kereste a tárcát.

Hír TV