2024. 05. 05. Vasárnap Györgyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Róma - Cinecitta magyarul 23:15

Belföld

Vizsgálatot javasol a terézvárosi önkormányzat gyanús ügyei miatt a helyi Fidesz + videó

A terézvárosi Fidesz azért fogott aláírásgyűjtésbe, mert a Momentum vezette Terézvárosi önkormányzat több alkalommal követett el súlyos szabálytalanságokat és törvénytelenségeket, amiért hatalmas összegű bírságokkal sújtották őket.

  • Vizsgálatot javasol a terézvárosi önkormányzat gyanús ügyei miatt a helyi Fidesz + videó

Legfontosabb kérdés az hogy hogyan lesz az így okozott kár megtérítve. 145 millió forintot buktak el a terézvárosiak a baloldali vezetés miatt – mondta a Fidesz–KDNP terézvárosi elnöke. Kovács Balázs szerint a kerületi gazdálkodás tekintetében több esetben is felmerül a visszaélés gyanúja, ezért kezdtek aláírást gyűjteni.

A terézvárosi Fidesz vezető rámutatott: Soproni Tamás által vezetett terézvárosi önkormányzatot számos esetben megbírságolta a Közbeszerzési Döntőbizottság. Súlyos törvénysértéseket állapítottak meg a terézvárosi önkormányzat beruházásainál. A közelmúltban látott napvilágot az a lista, amely Soproni Tamás elmúlt négy évét tárja fel, ezen olyan közbeszerzések, le nem hívott pénzek, elengedett kötbér szerepel ami több milliós veszteséghez juttatta a terézvárosiakat. Kovács Balázs elmondta: a momentumos polgármester azon dolgozik, hogy minderre ne derüljön fény.

Kovács Balázs hozzátette: "Mindent elkövet, hogy valahogy eltussolja ezeket a botrányos, korrupciógyanús ügyeket. Mi ezért indítottunk aláírásgyűjtést."

Az ügy már korábban is foglalkoztatta a helyi politikusokat. Két hónapja, mikor kiderült egy újabb több milliós kerületi károkozás, Bálint György független terézvárosi önkormányzati képviselő rendkívüli ülést hívott össze, hogy tisztázzák az ügyet. 

Bálint György terézvárosi, független önkormányzati képviselő:

"A rendkívüli testületi ülést azért hívtam össze mivel sajnos Terézvárosban a közbeszerzések terén súlyos jogsértések tapasztalhatók, ráadásul a miniszterelnökségnek vissza kellett, hogy fizessünk pályázati pénzt azaz 24 millió forintot mivel pályázati szabálysértések történtek."

A momentumos polgármesternek már több botránya is volt az elmúlt években. 2021-ben a Kontra.hu írta meg Soproni évente több mint 100 millió forintot vesz el a terézvárosiaktól.

Soproni Tamás akkor azt állította: a 100 millió forintot kommunikációs kiadásokra különítette el, amit nem tartott nagy összegnek.

Végül Soproni Tamás polgármester, Budapest, VI. kerület, Momentum így reagált:

"Nézze. Ebből a 100 millió forintban, amelyben például benne van a kerületi lapnak a kiadása, amely megint csak sokkal olcsóbb alapvetően mint más kerületben, ebben van mindenféle kommunikáció a lakókkal, nem, ez nem egy őrületes összeg."

A témával kapcsolatban Soproni Tamás egyelőre hallgat.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!