2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Vizet prédikált, bort iszik az ellenzék

Az elmúlt években reggeltől estig urambátyámozó ellenzéki politikusok az önkormányzati választás óta szemrebbenés nélkül juttatják zsíros állásokba családtagjaikat. Legutóbb a szexbotrány miatt pénteken lemondott Gréczy Zsolt fiáról derült ki, hogy kommunikációs tanácsokat ad Újpest momentumos polgármesterének. Minderről a jobboldali sajtót propagandistázó, magát függetlennek mondó balliberális média pedig hűvös távolságtartással, csupán a kötelező köröket lefutva számol be.

  • Vizet prédikált, bort iszik az ellenzék

Az ellenzéki oldalon valóságos verseny zajlott 2010 óta, hogy egy nap alatt, egy szuszra ki tudja többször korrupcióval, urambátyámozással vádolni a kormányt. Most, hogy az önkormányzati választáson az ellenzék viszonylag sikeresen szerepelt, és így hatalomhoz, komoly forrásokhoz jutott politikusaik sutba dobták korábbi nézeteiket és szemrebbenés nélkül juttatják zsíros állásokba családtagjaikat. A prímet ráadásul azok viszik, akik eddig a leghangosabban bírálták a vélt vagy valós összefonódásokat. Ilyen például a DK pénteken lemondott országgyűlési képviselője, a többek által szexuális zaklatással vádolt Gréczy Zsolt, aki most azzal is bekerült a hírekbe, hogy fia, Gréczy Márton közvetlenül a polgármester mellett dolgozva ad kommunikációs tanácsokat az újpesti önkormányzatban. A kerület momentumos vezetője, Déri Tibor az ügyről beszámoló Pesti­Srácoknak azt hangoztatta: nem volt politikai nyomás az önkormányzaton az ifjabb Gréczy alkalmazására. Elmondása szerint Gréczy Márton „feladatai a Facebook-megjelenésekhez köthetők, és fontos tagja volt az önkormányzati választás kampánycsapatának”. Immár Tordai Bence sem lát semmi kivetnivalót abban, hogy felesége posztot kapott a II. kerületi önkormányzat városfejlesztési bizottságában külsős szakértőként. A kormánypárti politikusokat sokszor börtönnel fenyegető párbeszédes országgyűlési képviselő a történteket azzal magyarázta, hogy ez nem egy munkahely, hanem egy politikai tisztség, ahová a köztársaságpárti többség döntése alapján olyan embereket kerestek, akiknek fontos a zöldszemlélet – jelentsen ez bármit is.

 Németh Angéla

 

A családtagok egzisztenciájának biztosításáról elsőként egyébként ugyancsak egy Gyurcsány-párti politikus, ­Németh Angéla gondoskodott. A XV. kerület DK-s polgármesterének fia, Mihály Gergő ugyanis az önkormányzat népjóléti bizottságának külsős tagja lett. Németh magyarázata szerint nem a családi kötelék, hanem az alkalmasság döntött fia megválasztásakor. „Jelenleg szociális munkásnak tanul az ELTE-n. Hosszú évek óta dolgozott a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat polgármestereként. Rendszeresen részt vett kerületi eseményeken, szervezett ilyeneket” – hangoztatta. De maga Gyurcsány Ferenc is megszólalt az ügyben, hangoztatva, hogy „senki nem akarja vissza a Fidesz urambátyámvilágát, a vejek, rokonok szárnyalását, a korrupciót”. Németh Angéla fiának esetében a DK elnöke immár úgy vélekedett, hogy „ha senkit nem tudunk, nem merünk önmaga alapján megítélni, ha felülünk a Fidesz valóságértelmezésének, ha bárkit apja és anyja után ítélünk meg, ha nem merünk kiállni önmagunkért, sajátjain­kért, igazunkért, akkor még azelőtt el­veszünk, hogy megküzdöttünk volna”.

 Tordai Bence és Gréczy Zsolt

 

De nem csak a fővárosban kerülnek ellenzéki politikusok családtagjai fontos vagy éppen nehezen értelmezhető és számonkérhető munkakörökbe. Szombathelyen például a polgármesteri kabinetvezető, Kovács Előd felesége, Kovácsné Takács Klaudia lett a Savaria Városfejlesztési Nonprofit Kft. első embere, míg László Győző alpolgármester neje, Lászlóné Urbán Valéria a Haladás Sportkomplexumhoz került mint „sales event manager”. Az ellenzék pálfordulásával kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy arról a jobboldali sajtót propagandistázó, magát függetlennek mondó balliberális média hűvös távolságtartással, csupán a kötelező köröket lefutva számol be. Tudósításaikból eltűntek a frappáns címek, a vitriolos felütések, az újságírás állítólagos kiválóságai most nem loholnak az ellenzéki politikusok után, hogy korábbi szavaik­kal szembesítsék őket.

Magyar Nemzet

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!