2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Láncreakció

Következik:

Vezércikk 14:00

Belföld

Vitézy Dávid áll az új választás elé + videó

Elfogadja a pénteki újraszámlálás eredményét Vitézy Dávid, de áll az új választás elé - utóbbiról a politikus írt közösségi oldalán. Karácsony Gergely annak ellenére is új voksolás kiírását szeretné elérni, hogy az érvénytelen szavazatok átszámolása után is ő nyerte a főpolgármesteri választást, bár nagyon szoros eredménnyel: csupán 41 szavazat a különbség.

  • Vitézy Dávid áll az új választás elé + videó

Múlt hét csütörtökön jelentette be Karácsony Gergely: új választás kiírását kezdeményezi, hogy azon döntsenek a főpolgármester személyéről a budapestiek. Ezt azután jelentette be, hogy kihívója, Vitézy Dávid az érvénytelen szavazatok újraszámlálást kérte a Nemzeti Választási Bizottságtól. A jelenlegi főpolgármester ennek ellenére ragaszkodik a választás megismétléséhez.

A Partizánnak adott interjúban alig pár perc elbizonytalanodott és azt már nem tudta egyértelműen megmondani, hogy mennyire lesz jogállami és demokratikus, ha az általa követelt új választás elmarad, de az újraszámolás az ő győzelmét erősíti meg.

"Ezt nyilván nekem mérlegelnem kell, hogyha az történik, hogy az újraszámlálás után is engem hirdet ki győztesként az NVB, és a Kúria nem változtatja meg a döntését, és nem ír ki új választást, akkor hogy négy hónap múlva mi szolgálja majd a város kormányzóképességét, meg egyáltalán a demokráciába vetett hit visszaállítását, arra most nem tudok válaszolni." - mondta Karácsony Gergely, főpolgármester.

Bár az újraszámlálás végeredménye még nem volt hivatalos pénteken, Karácsony Gergely már beszédet tartott a Nemzeti Választási Iroda előtt, ahol szimpatizánsai gyűltek össze.

A főpolgármester itt követte a Nemzeti Választási Bizottság ülését is, ahol kiderült, a szavazatok újraszámlálása után is ő a nyertes, bár rendkívül szoros eredmény született: 41 szavazat döntött az új városvezetőről.

Vitézy Dávid közösségi oldalán gratulált Karácsony Gergelynek a győzelemhez, noha úgy fogalmazott, gyakorlatilag döntetlen eredmény született, hiszen a különbség alig 0,005 százalék volt. Szerinte az általa kezdeményezett újraszámlálás alapos és indokolt volt. Hozzátette azt is, áll az új választás elé, ha erről az illetékes szervek döntést hoznak.

"Szuper, legyen így!" - így reagált kihívója bejegyzésére Karácsony Gergely. 

Azt egyelőre Vitézy Dávid sem tudta megmondani, hogy mi lesz a vége annak a fellebbezésnek, amellyel Karácsony Gergely új választást szeretne elérni.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Meddig marad Gyurcsány a DK élén? + videó

Meddig marad Gyurcsány a DK élén? + videó

Míg a kormánypártok fölényes győzelmet aratva 11 mandátumot szereztek, addig a Tisza Párt 7-et, a DK-MSZP-Párbeszéd kettőt, a Mi Hazánk pedig mindössze 1 mandátumhoz jutott. A témában Tóth Bálint Lászlót, az MCC kutatóját kérdeztük a Híradóban.
Újabb ipari beruházások jöhetnek Kecskemétre + videó

Újabb ipari beruházások jöhetnek Kecskemétre + videó

„Óvodákat, bölcsődéket építünk és igyekszünk felzárkóztatni a várost az ipari fejlődéshez” – így beszélt a következő öt év feladatairól Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere. A kormánypártok jelöltje újrázni tudott június 9-én, több mint 10 százalékkal előzte meg az ellenzéki összefogás jelöltjét.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!