2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Vita- és szavazásdömping az Országgyűlésben

Az Országgyűlés ötnapos ülést tart a következő két hétben. A képviselők kedden szavazhatnak a honvédelemben és a rendvédelemben dolgozók túlszolgálatainak pénzbeni megválthatóságáról, majd a munka törvénykönyvének módosításáról tárgyalhatnak, szerdán pedig a három év múlva esedékes országos népszámlálás részleteit kezdik megvitatni.

  • Vita- és szavazásdömping az Országgyűlésben

A házelnöknek a parlament honlapján elérhető napirendi javaslata szerint az ülés hétfőn 13 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezeket az interpellációk ezúttal is két órában, az azonnali kérdések pedig hatvan percben követik.

Kedd reggel szintén napirend előtti felszólalásokkal indul a parlamenti munka, majd szavazásokat tartanak. A Ház összesen tizenhét előterjesztésről szavaz. Egyebek mellett ekkor dönthetnek a honvédek, valamint a rendvédelmi dolgozók túlórapénzeinek kifizethetőségéről, valamint a tavalyi költségvetés zárszámadásáról is.

A második ülésnap további részében tíz indítvány általános vitáját bonyolítják le. A képviselők így elmondhatják véleményüket például arról a kormánypárti kezdeményezésről, amely a munka törvénykönyvét módosítaná a hosszabb munkaidőkeret kialakíthatósága érdekében, továbbá értékelhetik a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanács felállításának szándékát.

Szerdán további kilenc javaslat kerül terítékre. Általános vitát tartanak a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtésének biztosításáról, a 2021-re tervezett népszámlálásról, a kormányzati igazgatásról szóló törvényjavaslatról, a Hungary Helps Programról, valamint a magyar-székely összetartozás napjáról.

Csütörtökön mindössze hat előterjesztést kezdenek tárgyalni. Szó lesz a kormány legutóbb benyújtott energetikai, szociális és egészségügyi törvénymódosító javaslatairól.

A parlament soron következő ülése december 3-án, hétfőn, a második héten megszokott kérdésekkel és azonnali kérdésekkel zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!