2017. december 12.,
kedd, Gabriella napja

14°

Visszavonták a "hullagyár" üzemeltetőjének engedélyét + Videó

KK

2012. május 13., vasárnap 16:05, frissítve: vasárnap 16:32

Feljelentés-kiegészítést rendelt el a BRFK azok után, hogy a Hír TV Célpont stábja emberölés gyanújával fordult a nyomozó hatósághoz az Arany Alkonyban történtek miatt. A Hír Televízió információi szerint több ügyben, például gazdasági visszaélés miatt is nyomoz a rendőrség a nyugdíjasotthonokat üzemeltető Kálvin János Presbiteri Misszió ellen.

– Több feljelentés is történt és rendőrségi nyomozás zajlik az intézmény körül, ezért visszavontuk a működtetőnek az engedélyét – fogalmazott Pesti Imre a Hír Televíziónak. Hozzátette: első lépésben új üzemeltetőt kerestünk, aki a Kálvin János Presbiter Missziótól átvenné az üzemeltetést, és végre megoldódna azt az áldatlan helyzet, ami ott kialakult. A cég ugyanis jelentős adósságot halmozott fel, veszélyeztetve ezzel 1500 idős ember ellátását.

A Fővárosi Kormányhivatal vezetője közölte: a jövőben az ingatlanok tulajdonosa saját cégén keresztül működteti majd az otthonokat, az erről szóló kérvény már a kormánynál van, döntés a közeljövőben várható.


Pesti Imre szerint az azonban mindenképpen izgalmas, hogy a trükközésnek, az egyházi finanszírozás kijátszásának egész különleges története és tárháza mindaz, ami az Arany Alkonyban történt az elmúlt hónapok, illetve évek során.

A Célpontnak két egykori dolgozó azt állította: a Bánkút utcai részlegben több idős embert gyógyszereztek át és küldtek a halálba. Azt mondták: a luxus-idősotthonban – amelyet ők csak  „hullagyárnak” neveztek – a 2000-es évek elejétől elvárás volt, hogy a lehető legrövidebb időn belül a legtöbb hely felszabaduljon. Bővebben>>>

Forrás: Hír TV