2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:00

Belföld

Videóhamisítás: a rendőrségi vizsgálat végéig nem nyilatkozik az MSZP

A rendőrségi vizsgálat végéig nem nyilatkozik arról az MSZP, hogy lesznek-e további személyi következményei a bajai videóhamisítási botránynak. Déri Balázs, a frakció kommunikációs igazgatója szerdán mondott le, miután kiderült, hogy ő juttatta el a felvételt a Hvg.hu-nak. Az MSZP választási szövetségese, az Együtt–PM Szövetség társelnöke a Hír TV-nek azt mondta, a történtek ellenére nincs okuk újratárgyalni a szocialistákkal a választási megállapodást.

A hamisított bajai videofelvétel miatt továbbra is teljes a bizonytalanság az MSZP-ben. Hiába kerestük szombaton az elnökség több tagját, senki sem nyilatkozott. Pedig a botrányba már belebukott a párt kommunikációs igazgatója, Déri Balázs, aki beismerte, hogy ő adta ki a felvételeket a Hvg.hu-nak. A rendőrségi vallomások alapján azonban érintett lehet még Harangozó Tamás országgyűlési képviselő és Szakács László, Mesterházy Attila kabinetfőnöke is, valamint Király György, a sporttagozat alelnöke, aki a Fideszt rágalmazó videót bevitte az MSZP székházába.

Azt sem lehet még tudni, hogy az MSZP-én belül lesznek-e további személyi következményei az ügynek. Török Zsolt, a párt szóvivője a Hír TV-nek csak annyit mondott, hogy a rendőrségi vizsgálat lezárultáig nem kommentálják a történteket. „A rendőrségnek kell megvizsgálni az eseményeket, és a rendőrségnek kell elmondani, hogy mi történt.”

A szocialisták választási szövetségesének, az Együtt–PM-nek a társelnöke csütörtökön még elítélte, hogy a hamis videót az MSZP kommunikációs igazgatója juttatta el a Hvg-nek. Jávor Benedek szerint azonban ez nem ad elég okot az MSZP-vel kötött megállapodásuk újragondolására. „Mindent elmondtunk ezzel kapcsolatban, várjuk a rendőrségi vizsgálat végét. Amíg nem tudjuk, hogy mi van a bajai videón, addig mit lépjünk?” – tette fel a kérdést Jávor Benedek.

Kerestük a Demokratikus Koalíciót is, de nem akartak válaszolni arra a kérdésre, hogy továbbra is szolidárisak-e a szocialista párttal, ahogy azt Gyurcsány Ferenc még az MSZP kommunikációs igazgatójának lemondása előtt szorgalmazta. A felvétel elkészítésében egyébként egy DK-s is részt vett, akit azóta a pártból kirúgtak. A Fidesz frakcióvezetője, Rogán Antal hétfőn jelentette be, hogy még decemberben szigorítják a Btk.-t annak érdekében, hogy szabadságvesztéssel legyen büntethető az, aki mások becsületének csorbítására alkalmas hamis vagy valótlan tartalmú hang-, illetve képfelvételt készít, valamint nyilvánosságra hoz.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország nem ad ki menekülteket Ukrajnának

Magyarország nem ad ki menekülteket Ukrajnának

Magyarország nem fogja kiadni Ukrajnának a hozzánk menekülteket. Mi nem vizsgáljuk, hogy az illető az ukránok szerint katonaköteles-e vagy sem. Az elemi humánum alapján nem engedjük, hogy a halálba küldjék őket – szögezte le az ATV megkeresésére Semjén Zsolt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!