2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Vetkőzés a múzeum kertjében: így kulturálódott a szentesi baloldal

Más jellegű kultúra élvez előnyt Szentes baloldali önkormányzatánál. A Jobbik által támogatott Szabó Zoltán Ferenc polgármester és a helyi kulturális bizottság elnöke, Szűcs Ildikó a Múzeumok éjszakája helyett férfi vetkőzős show-t szervezett a település polgárainak, méghozzá a helyi múzeum területén. A bizottság baloldali vezetője nem válaszolt a Magyar Nemzetnek, ehelyett a gáz elzárására hivatkozott, amikor a lap szembesítette a chippendale show megszervezésével.

  • Vetkőzés a múzeum kertjében: így kulturálódott a szentesi baloldal

Férfi vetkőzős, azaz chippendale show-t szervezett Szentes baloldali önkormányzata a Múzeumok éjszakáján – értesült a Magyar Nemzet. Az országszerte háromszáz helyszínen megtartott, csaknem ezernyolcszáz programot felölelő kulturális eseménysorozatot a Jobbik támogatását élvező Szabó Zoltán Ferenc polgármester vezette önkormányzat és a város művelődési, oktatási és kulturális bizottságának elnöke, a DK által támogatott Szűcs Ildikó kérésére félbe kellett szakítani a Csongrád-Csanád megyei városban. Ezért más helyszínen kellett megtartani a legendás rockzenész, Varga Miklós koncertjét is, amely egyébként szorosan illeszkedett volna a Koszta József Múzeum „Attila örökösei Szentes határában” című kiállításához. A baloldali városvezetés úgy döntött,

meztelen testű férfiakkal lepik meg Szentes polgárait a Megyeháza Konferencia- és Kulturális Központjában, amely a helyi Koszta József Múzeum területét is magában foglalja.

A közösségi oldalon közzétett eseményből jól látható, hogy a vetkőzős show szervezője a Hot Men Dance, a We Love Szentes és az Anonym Night elnevezésű oldalak mellett a város művelődési központja volt, ahol a belépőjegyeket is árulták.

– Teljes mértékben fel vagyok háborodva, nem is önmagában a rendezvény miatt, hanem mert egy történelmi jelentőségű, tiszteletet érdemlő épület udvarán, ráadásul a Múzeumok éjszakájának idejében tartották meg – nyilatkozta Kovács János, Szentes fideszes önkormányzati képviselője, aki a 2019-es önkormányzati választások előtt vezette a város kultúrájáért felelős szervet. Arról is beszélt, hogy

bizottsági tagként nem kapott tájékoztatást Szűcs Ildikótól a szokatlan esemény megszervezéséről, pusztán a város lakóinak felháborodásaiból értesült róla.

A Magyar Nemzet kérdésére elmondta, a helyi Fidesz-frakció határozati javaslat megfogalmazását tervezi annak érdekében, hogy Szentes önkormányzata a továbbiakban ne vehessen részt többé öncélú szexualitást tartalmazó program szervezésében.

A lap telefonon kereste Szűcs Ildikót a chippendale show megtartásáról. A bizottsági elnök visszakérdezett: „Miért gondolja, hogy én vagyok a kompetens abban, hogy erre válaszoljak?” Amikor szembesítettük pozíciójával, hosszas gondolkodás után nevetve a következőre hivatkozott:

„Bocsánat, de el kell zárni a gázt!”

Szűcs Ildikó ezután e-mailben kérte a Magyar Nemzet kérdéseit, amelyre lapzártáig nem jött választ. Az ügyben a lap kereste a polgármestert, de nem érte el, valamint Vidovicsné Molnár Zsuzsannát, Szentes kulturális referensét is, aki elmondása szerint nem nyilatkozhat a témában, ezért a városvezetőhöz irányította vissza a Magyar Nemzet munkatársát.

A napilap úgy tudja, a Csongrád-Csanád megye hármas számú egyéni választókerületében független országgyűlési képviselőjelöltként is elinduló Szűcs és Szabó Zoltán Ferenc annak ellenére engedélyezte a vetkőzős show megtartását, hogy tizenkilenc éve hagyomány Magyarországon a Múzeumok éjszakája. Erről konzultált is a városvezetés Farkas László Róberttel, a Koszta József Múzeum igazgatójával, aki azt a választ kapta a kabinettől, hogy a felnőttshow előnyt élvez, már a belépőjegyeket értékesítették. A Magyar Nemzet információi szerint azért szakíthatták félbe az országszerte lezajló kulturális eseménysorozatot a múzeumigazgatóval történő egyeztetés ellenére, hogy

ellehetetlenítsék a szentesi közgyűjtemény vezetőjét.

Ha ez még nem lenne elég, hétfőn jelentette be az LMP, hogy – visszaléptetve eddigi jelöltjüket, Fehér Attilát – Szűcs Ildikót támogatják a baloldali előválasztáson, csatlakozva ezzel a Jobbikhoz és a DK-hoz.

Magyar Nemzet

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Eva Vlaardingerbroek: Brüsszel megmutatta, miként is működik a diktatúra + videó

Miközben Brüsszelben ujjal mutogatnak Magyarországra, hogy a jogállamiságot támadás éri, addig Budapesten nem tiltanak be semmilyen konferenciát, pedig az Európai Unió központjában a demokrácia szíve kellene, hogy dobogjon. Eva Vlaardingerbroek holland politikai kommentátorral, influenszerrel készített interjút Velkovics Vilmos a CPAC Hungray rendezvényén a Millenárison. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!