2024. 03. 01. Péntek Albin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Végtörlesztés: hétfőig kell fizetni + Videó

Hétfőig kell kifizetniük forintban devizahitelük összegét azoknak, akik jelezték kedvezményes végtörlesztési igényüket.

Akik hitelből törlesztenek, a bankjuktól kért ígérvénnyel kell igazolniuk, hogy ezt megkapják. Magát a végtörlesztést február végéig kell teljesíteni. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) adatai szerint a devizahitelesek 15-20 százaléka él a végtörlesztés lehetőségével. A pénzügyi felügyelet több eljárást is indított a pénzintézetek ellen. Elsősorban a végtörlesztéshez kapcsolódó űrlapok voltak szabálysértőek, de volt olyan bank, amely azzal rémisztgette az ügyfeleket, hogy az adóhatóság vizsgálni fogja a végtörlesztéshez beszerzett pénz eredetét.


Nagyon sok megkeresés érkezett az utolsó időszakban hozzánk – mondta el a PSZÁF szóvivője. „Egyrészt olyan típusú megkeresések, amelyek szerint nagyon hosszú ideig tart a hitelbírálat, újabb dokumentumokat kérnek be, netán nagyon sok hét után mondják meg, hogy az ügyfél nem hitelképes. Máskor pedig azt jelezték, hogy nekik volna egyéb biztos fedezet a hitel igazolásához, de a bank csak a törvényben szereplő két fedezet valamelyikét fogadja el.”

A végtörlesztés első szakaszában a végtörlesztési dokumentumok megtévesztő vagy tisztességtelen magatartása miatt kellett a felügyeletnek határozatot hoznia.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

 Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Avgyijivka elfoglalása után megfordult a szél

Több forrásból arról lehet értesülni, hogy a télen "befagyott" orosz-ukrán frontvonalak a tavasz, illetve a nyár közeledtével az orosz csapatok számára hozhatnak előnyösebb pozíciókat, előretörést.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Az ország- és vármegyebérlet vagy a biciklisávok segítenek inkább megszüntetni a dugókat?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!