2024. 04. 20. Szombat Tivadar napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Vezércikk 06:00

Belföld

Véget ér a számlakáosz a hulladékholdingnál

  • Véget ér a számlakáosz a hulladékholdingnál

Hamarosan negyedévente és csak egy számlát kapnak az ügyfelek az NHKV-tól, miután a társaság március végéig szinte teljesen ledolgozza az elmaradásokat – írja szerdai számában a Magyar Nemzet.

Március végéig – néhány kisebb település kivételével – minden fennmaradt 2017-es és 2018-as számlát kiküld az ügyfeleknek az NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. – tájékoztatta a lapot a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya.

Hozzátették: a hátralék döntő részének feldolgozása már az elmúlt év végén megtörtént, amikor két és fél millió számlalevelet küldött ki a köznyelvben kukaholdingnak nevezett társaság. A fizetési felszólítások összesen mintegy 21 milliárd forintról szóltak, és eddig körülbelül 3800-an éltek a kedvezményes és egyszerűsített eljárással igénybe vehető részletfizetési lehetőséggel.

Az NHKV eközben értékesíti azokat a vagyonelemeket, amelyek a hulladékról szóló törvény alapján a tulajdonába kerültek. A társaság az értékesítés legegyszerűbb, költséghatékony formáját, az árverezést választotta, az eljárás 2018-ban közel három és fél milliárd forint bevételt eredményezett a holdingnak.

Miután a közelmúltban Pankucsi Zoltán lett a cég igazgatósági elnöke, további lényegi személyi változás nem várható. A vállalat új szervezeti és működési szabályzatának kialakítása még tart, valamint a tavalyi évről szóló pénzügyi beszámoló elkészítése is – közölték a lap kérdéseire.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!