2024. 07. 24. Szerda Kinga, Kincső napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Védekezési munkák zajlanak Zalában a Mura áradása miatt

Négy zalai településen zajlanak védekezési munkálatok a Mura áradása miatt, amelynek tetőzését hétfő éjszaka várják - közölte honlapján a Zala Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

  • Védekezési munkák zajlanak Zalában a Mura áradása miatt

Muraszemenyén, Molnáriban, Murarátkán és Tótszerdahelyen kezdődött meg vasárnap az árvízi védekezés a megáradt Mura folyó miatt.

Muraszemenyén mintegy ötven önkéntes dolgozott a gát megerősítésén, homokzsákokkal védtek körbe három lakóházat, az egyik ingatlanban élő idős embernek el kellett hagynia otthonát a magas víz miatt. Az önkéntesek csaknem 2500 homokzsákot használtak fel a védekezéshez, őket egy munkagép is segítette a munkálatokban.

Murarátkán, a településen átmenő 7538-as utat a falu közepén lezárták, mobilgátat helyeztek ki. A település minden része megközelíthető maradt azonban.

Tótszerdahelyen hetven önkéntes közel 13 ezer homokzsákkal erősítette meg a Mura töltését, itt is munkagépek és szállítójárművek segítettek a védekezésben.

Molnáriban százötven önkéntes dolgozott a helyi töltés magasításán, amihez 15 ezer homokzsákot használtak fel. A munkában Bak, Nagylengyel, Zalaszentiván, Molnári, Pórszombat és Gellénháza települési önkéntes mentőcsoportjai, a Pelso járási, a Göcsej járási, valamint a Zala mentőcsoport tagjai vettek részt.

A Mura vízállása hétfőn kora délután 548 centiméter volt Letenyénél. A szakemberek éjfélre várják a tetőzést, az előrejelzések szerint azonban keddtől kedvezőbb időjárási fordulat áll be, aminek következtében megindul a folyó apadása - jelezte a zalai katasztrófavédelem.

A Vízügyi Főigazgatóság honlapjának adatai szerint a Murán Letenyénél 554 centiméter volt eddig a valaha mért legmagasabb vízállás.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!