2024. 05. 11. Szombat Ferenc napja
Jelenleg a TV-ben:

Európai Híradó

Következik:

Poltikai hobbista 04:20

Vásárhelyi számlák: tízmilliók jutottak a batidai vadászkastély tulajdonosának

Hír TV

2018. május 3., csütörtök 10:45, frissítve: csütörtök 12:49

Annál az egyéni vállalkozónál költött el majdnem 50 millió forintot Hódmezővásárhely korábbi, fideszes vezetése, aki egyben annak a cégnek az egyik tulajdonosa is, amely a Lázár Jánossal gyakorta hírbe hozott batidai vadászkastélyt is birtokolja - ismert, az impozáns kastélyt a politikus családi birtokai veszik körbe, ám maga Lázár tagadja, hogy bármi köze lenne a vadászkastélyhoz. A HVG.hu szerint a vállalkozó a városban több kisebb vendéglőt is üzemeltet, illetve azt az önkormányzati tulajdonú épületet is használhatja, amelyben a gazdabált szokták megrendezni.

Nem pénzzel, hanem szolgáltatással, a rendezvényhez kapcsolódó fogadás biztosításával segítettük őket (a civil szervezeteket) – ezzel magyarázta a hódmezővásárhelyi Fidesz-frakció elnöke azokat a borsos számlákat, amelyeket Márki-Zay Péter polgármester tett közzé, és amelyek a városháza reprezentációs költségeit mutatják. Hegedűs Zoltán arról írt, hogy az előző polgármester idején élénk társadalmi, művészeti élet zajlott a városban, ahol nekik kellett eleget tenniük a házigazdai teendőknek. Emellett számos civil szervezetet segítettek ki, hogy azok pogácsát és üdítőt vásárolhassanak. Hegedűs szerint ennek fényében nem voltak túlzóak a költések.

Ugyanakkor a nyilvános szerződések közül csak egyet kötöttek büfészolgáltatásra, 30 millió forint értékben – Hegedűs ezt nevezte keretszerződésnek. Ám a számlák szerint 16 hónap alatt több mint 48 millió forintot költött az önkormányzat étkeztetésre, ráadásul az említett szerződés lejárta után.

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!