2020. július 10.,
péntek, Amália napja

Várnai László: Tudott Karácsony a zuglói korrupciós ügyekről

Hír TV

2019. szeptember 27., péntek 21:11

Tényleg megfenyegették és tudott Karácsony Gergely a kerületében zajló korrupciós ügyekről is. Erről írt a Facebookon egy volt LMP-s zuglói önkormányzati képviselő. Várnai László szerint Karácsony az elmúlt években annyira tartott a szocialista Tóth Csabától, hogy ezért átengedett minden általa is jól ismert korrupciós ügyet, ingatlan eladást, közbeszerzést, parkolást.

Bejegyzésében Várnai azt is megerősíti, hogy Tóth Csaba többször is megfenyegette a baloldali főpolgármester-jelöltet; erről állítása szerint maga Karácsony mesélt neki többször. Várnai a Hír TV-nek azt mondta: a kerületet nem is Karácsony irányítja, hanem Tóth Csaba.

A helyi ügyeket jól ismerő politikus szerint „az elásnak Zuglóban kifejezés” nem metafóra Zuglóban, hiszen ott van Sápi Attila eltűnt MSZP-s képviselő, akiről azt írja Várnai: „A képviselő Tóth bizalmi embereként tudott eleget ahhoz, hogy érdemes legyen inkább elásni, mintsem, hogy beszéljen.”

Végezetül elmondta, hogy a zuglói MSZP maffiaszerűen működik.

Az önkormányzati képviselő Karácsonyék baloldali ellenzékeként, a Civil Zugló Egyesület színeiben politizál, és hívja fel évek óta a figyelmet a zűrös zuglói ügyekre, többek közt a parkolásra.

Magyarázkodik Karácsony a hangfelvétel miatt

A nyilvánosságra került hangfelvételen ismerte el Karácsony Gergely, hogy a zuglói szocialisták frakcióvezetője, Tóth Csaba többször is megfenyegette őt a családjával. Az ATV esti műsorában azonban már magyarázkodott.

Hír TV - Origo