2024. 10. 23. Szerda Gyöngyi napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális extra

Következik:

Napi aktuális extra 04:20

Belföld

Varga Mihály: Magyarország energiaellátása a következő időszakban is biztosítva lesz

Magyarország energiaellátása a következő időszakban is biztosítva lesz, az EU-ban nem lesznek olyan szankciók, amelyek az olaj- vagy a gázellátást érintenék - szögezte le Varga Mihály pénzügyminiszter kedden az uniós tagállamok gazdasági és pénzügyminisztereinek brüsszeli tanácskozását követő sajtótájékoztatóján.

  • Varga Mihály: Magyarország energiaellátása a következő időszakban is biztosítva lesz

A pénzügyminiszter kijelentette: az orosz energiahordozók elzárását követelőknek is be kell látniuk, hogy energiabiztonsági, valamint versenyképességi szempontok miatt sem lehet lecserélni az orosz kőolaj és gáz beszerzését.

Varga Mihály arra is kitért, hogy azok az uniós tagállamok, amelyek szomszédosok Ukrajnával, rendkívüli terhet viselnek az orosz-ukrán háború miatt, ezek a tagországok fogadják be a legtöbb ukrán menekültet, és ezen államok gazdaságait érintik leginkább a háború következményei és az Oroszország elleni szankciók hatásai.

"Ezeknek a tagállamoknak most jelentős pluszköltségeik vannak, amelyek enyhítéséhez az EU-nak is minél gyorsabban hozzá kell járulnia" - hangsúlyozta a pénzügyminiszter. Hozzátette: a keddi tanácskozáson felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország már évek óta kéri Brüsszel támogatását a déli határ védelméhez, ami most is időszerű lenne.

Az uniós tagállamok szakminiszterei kedden a társasági adó globális szintű minimális mértékéről is vitáztak. Varga Mihály ezzel összefüggésben azt nyilatkozta: Magyarország az elmúlt hónapokban intenzív tárgyalást folytatott az OECD szintjén elért globális megállapodásnak az uniós jogba való átültetésére irányuló javaslatról. Mint mondta, az EU Tanácsának francia elnöksége "komoly munkát végzett, és így pozitív jelzést kapott a magyar kormány arról, hogy a magyarországi adóalkalmazásban továbbra is fent lehet tartani a kedvezményeket".

"A megállapodás magyar részről rendben van, nem kell adót emelnünk, vállalkozásaink döntő többségére számára továbbra is a kedvezményes 9 százalékos kulcsot tudjuk fenntartani, így meg tudjuk védeni a hazánkban működő cégek érdekeit"- jelentette ki.

A koronavírus-járvány negatív hatásait ellensúlyozni hivatott helyreállítási alapokról a pénzügyminiszter úgy nyilatkozott: "arra ösztönöznénk az EU adminisztrációját, hogy minél gyorsabban zárjuk le az egyeztetéseket, hogy megkapjuk ezeket a forrásokat

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot + videó

Október 28-ára, hétfőre összehívták a Nemzetbiztonsági Bizottságot, ahol megvizsgálják az október 23-ára tervezett fegyveres akció részleteit - erről beszélt Híradónknak Molnár Zsolt, a bizottság MSZP-s tagja.
Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

Az utolsó interjú - a HírTV műsorán + videó

A HírFM Magyar Hangok című műsorának adta élete utolsó interjútát Potápi Árpád János egy nappal halála előtt. A beszélgetés október 24-én 14 óra 30 perckor és 22 óra 40 perckor látható a HírTV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!