2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Varga Judit szerint Magyar Péter terrorban tartotta és megfélemlítette + videó

Nem történhetett meg, hogy kihúzattak bizonyos dolgokat az ügyészségi iratokból – így látja Fürcht Pál főügyész, a Magyar Péter hang-felvételével kapcsolatos botrányt.

  • Varga Judit szerint Magyar Péter terrorban tartotta és megfélemlítette + videó

"Sok mindent tudok bizonyítani, innentől azt gondolom, hogy vége és a kormánynak le kell mondania." Így látja Magyar Péter annak a hangfelvételnek a következményeit, amelyet még március 26-án töltött fel a Facebook oldalára. A felvételen ő és volt felesége, az egykori igazságügyi miniszer, Varga Judit hallható. A hangfelvétellel kapcsolatban az elmúlt hetekben Magyar Péter úgy fogalmazott: ha nyilvánosságra kerülnek ezek a bizonyítékok, a kormány nem tehet mást, minthogy lemond.

Magyar Péter azonban a mai napig nem tisztázta azt, hogy pontosan hány hangfelvétele van és ezeken kik hallhatóak.

Magyar Péter: "Nem tartok vissza semmit, ezek a hangfelvételek több mint egy éve készültek több helyre vannak elrakva biztonsági okokból, jelenleg keresem őket, most megnézem hogy az ügyészség valóban végez-e bármilyen eljárási cselekményt, vagy felül a Rogáni propaganda vonatára és eltussolja ezeket az ügyeket, egyébként meg egyre több energiát fogok abban feccölni, hogy minél több ilyen hangfelvételt megtaláljak. "

A felvételről Varga Judit közösségi felületén úgy írt: "Provokált. A sajtóban megjelenő pletykákat felolvasta és mivel már napok óta terrorizált, azt mondtam, amit hallani akart, hogy minél előbb szabaduljak. Egy ilyen helyzetben minden emberrel előfordulhat, hogy megfélemlített állapotban olyanokat mond, amiket nem gondol komolyan."

Ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász a célpontnak elmondta: nem csak a hangfelvétel tartalma, hanem Varga Judit reakciója is lényeges az ügyészség nyomozása során.

Ifj. Lomnici Zoltán, alkotmányjogász: "Az ügyészség vélhetően mérlegelni fogja a felvételen súlyos állításokat megfogalmazó korábbi igazságügy miniszter reakcióját is és hogy ha ő azt állítja, hogy akár miniszterről, akár ügyészségi vezetőről amit állított az nem volt valós hanem lényegében egyfajta belső vagy akár külső kényszer hatására tette meg a nyilatkozatát, akkor az a nyilatkozat semmis."

Magyar Péter szerint a kormánynak azért kell lemondania mert az általa rögzített beszélgetésen elhangzik, hogy belenyúltak az ügyészségi anyagokba. Fürcht Pál főügyész erre reagálva csütörtökön, a Központi Nyomozó Főügyészség sajtótájékoztatóján elmondta: nincs olyan, hogy kihúznak bizonyos dolgokat ügyészségi iratokból.

Fürcht Pál, főügyész, Központi Nyomozó Főügyészség: "Azokat a bizonyítékoknak a sorsa, amik nem támasztják alá a vádiratot, az nem az hogy nyom nélkül eltűnnek valamiféle süllyesztőben. Ezeknek a nyomai mindig meg kell hogy legyen. Tehát meg kell hogy legyen házi iratokba, feljegyzésekbe. Egyébként ha önök belegondolnak, iratot kitörölni ahhoz az kell egyébként hogy az ügyészségen dolgozó nyomozóügyészek fejéből is ki kell törölni."

Varga Judit a Frizbi TV-nek adott interjúban részletezte azt is, hogy miért döntött úgy, hogy elválik Magyar Pétertől.

Varga Judit, volt igazságügyi miniszter: "Folyamatos veszekedések, és én nem akartam azt, hogy a gyerekek úgy feküdjenek le este az ágyban, hogy azt hallják, hogy ott megy az üvöltözés."

Varga Judit az interjúban beszélt a folyamatos még veszekedésekről, és arról, hogy volt férje ezekkel is zsarolta. Elmondása szerint olyan eset is előfordult, hogy Magyar Péter börtönnel és a gyerekei intézetbe zárásával fenyegetőzött.

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

Holttestet találtak a Pest vármegyei Aszódon + videó

A hölgy az autóban egyre rosszabbul volt és úgy döntöttek, hogy őt Aszódon - éppen arra tartottak - kirakják őt egy társasház mellett. Az idősebb H. Bélának a gyanúsítására, illetve feleségének a gyanúsítására is sor került.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!