2024. 06. 16. Vasárnap Jusztin napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Poltikai hobbista 03:00

Belföld

Varga Judit: Az európai baloldal célja az, hogy megfossza hazánkat a soros elnökségtől

Öt év alatt tizenegyedik alkalommal zajlik a hetes cikkely szerint eljárás Magyarországgal szemben. Varga Judit igazságügyi miniszter Brüsszelben kijelentette: ez egy beteg, megfáradt eljárása Európának, egy ilyen eljárás jogi következménye maximum a szavazati jog megvonása lehet. A tárcavezető szerint az Európai Parlament baloldalának szándéka most arra irányul, hogy megfosszák Magyarországot a 2024-es soros elnökségtől.

  • Varga Judit: Az európai baloldal célja az, hogy megfossza hazánkat a soros elnökségtől

"A legfontosabb kérdés azt tisztázni, hogy van-e egyáltalán politikai irányítása ezeknek a jogállamisági eljárásoknak, hiszen azt érezzük, hogy sehol egy tiszta, világos perspektíva és közös egyetértés abban, hogy ki hova akar itt eljutni. Egyes politikai szereplők magát az eljárást, az eszközt tekintik a célnak, ez pedig egyértelműsíti azt, hogy itt politikai nyomásgyakorlásról van szó. Magyarország esetében a hetes cikkelyes eljárást az Európai Parlamentnek a bevándorláspárti baloldali többsége kezdeményezte közel öt évvel ezelőtt" – mutatott rá a tárcavezető.

Varga Judit nemrég tartott sajtótájékoztatóján álhírekről, fake newsról beszélt azzal kapcsolatban, hogy az Európai Tanács Általános Ügyek Tanácsában foglalkoznának a magyar soros elnökség ügyével. Az Európai Tanács épületéből tudósítónk, Zöldhegyi Katalin számolt be a tudnivalókról.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

Szélesvásznú történelem: Szindbád + videó

A Krúdy Gyula klasszikusát feldolgozó, 1971-ben készült Szindbád című magyar drámában a főbb szerepeket Latinovits Zoltán és Dajka Margit alakította. Az adásban Zavaros Eszter és Csatári Bence műsorvezetők a filmről Tóth Auguszta színművésszel és Berettyán Sándor színművésszel beszélgetett.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!