2020. július 6.,
hétfő, Csaba napja

Varga-Damm: Mindegyik jelölt elképesztően alkalmatlan

2019. szeptember 18., szerda 08:29

Elképesztően alkalmatlan az összes főpolgármester-jelölt - így fogalmazott híradónknak Varga-Damm Andrea. A jobbikos országgyűlési képviselő szerint a Jobbikban egyelőre az sem tisztázott, hogy az ellenzéki főpolgármester-jelöltet támogatják-e vagy sem.

Gyurcsány Ferenc a főpolgármesteri előválasztásban még alkalmatlannak titulálta a pozícióra Karácsony Gergelyt.

„Egy hosszú telefonbeszélgetésünk volt, és az a telefonbeszélgetés engem is inkább arról győzött meg, hogy az az erő, merthogy ez a legfontosabb: sugárzik-e valakiről, velem tudtok nyerni, nincs mese, én vagyok a legjobb: ez az erő, ez megkopott”

- mondta Gyurcsány Ferenc. 

Miután Zugló MSZP-Párbeszéd színeiben politizáló polgármestere megnyerte a baloldali előválasztást a Dk és a Momentum bejelentette felsorakoznak mögötte. A Jobbiknak viszont kellett pár nap, hogy eldöntse a Puzsér Róberttel történt szakítás után kit is akar támogatni.

Közleményükben azt írták az ellenzéki előválasztás szervezésében azért vettek részt, mert fontosnak tartották, hogy az egész országban – így Budapesten is – egy ellenzéki jelölt álljon majd októberben. Leszögezték, hogy a Jobbik nem vesz részt a Karácsonyt népszerűsítő kampányban. Az előválasztás eredményét azonban elfogadják.

Ennek ellenére a Jobbik országgyűlési képvelője kemény kritikát fogalmazott meg a főpolgármester-jelöltetkről köztük Karácsony Gergelyről is. Varga-Damm Andrea szerint a Budapest első emberének pozíciójáért ringbe szállók elképesztően alkalmatlanok.

A politikus hangsúlyozta: Budapest többet érdemel annál, mint amilyen jelöltek közül kell a lakosságnak választani.

Azt hiszem, hogy nem sokan örülnének a magánvéleményemnek. De a helyzet a következő, én mint Budapesten lakó polgár és Budapesten szavazó polgár kikérem magamnak, hogy egy ilyen elképesztően alkalmatlan mindegyik jelölt, elképesztően alkalmatlan a főpolgármesteri tisztségre és mindenkiről beszélek, nem csak az ellenzékről, nem csak a kormánypárti jelöltekről mindegyikről. Budapest annál sokkal többet érdemel, minthogy ilyen jelöltek közül kelljen a lakosságnak választani

- fogalmazott Varga-Damm Andrea, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A politikus elmondása szerint: pártjában az sem tisztázott, hogy támogatják vagy sem Karácsony Gergelyt.

A Jobbik elfogadta a főpolgármesteri előválasztás eredményét, így el kell fogadnia Karácsony Gergely jelöltségét is - jelentette ki a párt országgyűlési képviselője. Magyar Zoltán arra reagált, hogy tegnap a szintén jobbikos Varga-Damm Andrea még "elképesztően alkalmatlannak" nevezte az összes főpolgármesterjelöltet.

HírTV