2020. november 25.,
szerda, Katalin napja

Varga-Damm: Gerinctelen a Jobbik vezetése

Hír TV

2020. május 28., csütörtök 14:48

Gerinctelennek nevezte a Jobbik vezetését a pártból kilépett Varga-Damm Andrea. A politikus lemondásra szólította fel Jakab Pétert. Szintén a pártot elhagyó volt elnök, Sneider Tamás pedig azt írta: Jakab Péter négy hónap alatt kihajított az ablakon minden nemzeti és konzervatív gondolatot. A Jobbik nem reagált a kilépettek mondataira.

Lemondásra szólította fel a Jobbik elnökét és tisztújítást szorgalmazott Varga-Damm Andrea, miután a szerdán kilépett a pártból. A képviselő szerint gyalázatos hadjáratot folytattak ellene az elmúlt kilenc napban: Jakab Péter úgy akarta kizáratni, hogy ezt meg sem szavaztatta a párttársaival.

Varga-Damm Andreán kívül kilépett a Jobbikból a párt korábbi elnöke, Sneider Tamás, aki a Facebookon indokolta döntését. Azt írta: Jakab Péternek négy hónap kellett ahhoz, hogy minden nemzeti és konzervatív gondolatot kihajítson az ablakon, a közösség belső életéből pedig elképesztő kegyetlenséggel száműzze a szolidaritást és a bajtársiasságot. A harmadik kilépő pedig Farkas Gergely posztjában úgy fogalmazott: nem kíván asszisztálni Jakab Péter és csapatának tevékenységéhez, amely politikai és erkölcsi züllésbe sodorta a pártot. A pártelnök szerint azonban nem számít hányan hagyják ott a Jobbikot.

Én a tisztújító kongresszuson harcot hirdettem az Orbán-rezsimmel szemben, és éppen ezért ma békét hirdettem a Jobbikon belül azért, hogy ott tudjunk küzdeni, ahol erre igazán szükség van. Három képviselőtársunk most elhagy bennünket, de soha nem az a fontos, hogy kik mennek, hanem az a fontos, hogy kik maradnak.

- mondta Jakab Péter, a Jobbik elnöke.

Gulyás Gergely szerint a Jobbik mára a legelvtelenebb baloldali párttá vált.

Egy korábban Gyurcsány Ferenc és pártja által nácinak minősített párt ma velük árul valóban egy gyékényen, velük borul össze, velük tervezi a jövőt és egyértelműen baloldali párttá vált, a Jobbik valóban ma már Ballik.

 

Hír TV