2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Az elveszett király

Következik:

Napi aktuális 04:00

Belföld

Váratnak magukra a Ferenc pápát ábrázoló kegytárgyak

Ferenc pápát ábrázoló kegytárgyakat vásároltak volna a hívők húsvét előtt, de egyelőre kevés ilyet kapni. Az új katolikus egyházfő megválasztása és az ünnep között alig több mint két hét telt el, ennyi idő alatt pedig a készítők sem tudták kielégíteni a megnövekedett keresletet.

Az egyik pécsi kegytárgyboltba húsvét előtt három nappal érkezett meg az új pápa fotója, noha Jorge Mario Bergogliót, Buenos Aires érsekét március közepén választották meg. – Ha tudtuk volna előre, hogy ő lesz a pápa, akkor értem, hogy már az üzletekben lenne a kegytárgy, de így, hogy ez ilyen hamar történt, (…) így én nem csodálkozom azon, hogy nincsen kegytárgy róla” – mondta Hirth Jánosné.

„Az olasz készítőkre vagyunk hagyatkozva” – az üzlet tulajdonosa azt mondja, kevés idő telt el a választás óta. Rómából már rendelt Ferenc pápához köthető tárgyakat, de a szállítást az ünnep utánra ígérték. „Mindenkit türelemre intek, hogy dúskáljanak a különböző kegytárgyfélékben, de ismerve Ferenc pápánknak a jellemét, habitusát, én azt gondolom, hogy ő szeretné legkevésbé, hogyha egy ilyen szuvenírbiznisz elindulna az ő neve alatt – közölte a Gránátalma Kegytárgybolt tulajdonosa. – Ettől mi magunk is távol tartjuk magunkat. Szeretnénk inkább olyan értékeket közvetíteni, amik lehetőleg az ő írásaiból fakadnak, ami mindenki számára eljut” – tette hozzá Temesi András.

A lemondott XVI. Benedek pápáról többféle kegytárgy, képeslap és könyv kapható az üzletben, ahogy elődjéről, II. János Pálról is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!