2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

„Változást hozó embereket” díjaztak

Állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át Rétvári Bence, az Emmi államtitkára az augusztus 20-ai nemzeti ünnep alkalmából.

  • „Változást hozó embereket” díjaztak

Szent István király a keresztény Európa részévé tette a magyar államot ezer évvel ezelőtt. Ahhoz azonban, hogy az ország még ezer évig fennmaradjon, nagyon sok ember hitére, elkötelezettségére, teljesítményére, munkájára és hazafiságára volt szükség – fogalmazott az Emmi államtitkára.

Rétvári Bence szerint ebben a munkában részesek a díjazottak is, akiknek tehetségét és szorgalmát ismerik most el. Az államtitkár, a díjazottakat változást hozó embereknek nevezve, kijelentette: ők nemcsak sodródtak az áramlattal, hanem változást hoztak, megváltoztatták környezetük életét.

 
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

A kitüntetettek „egy olyanfajta pluszt képviselnek”, amely nélkül Magyarország nem gazdagodott volna, emelte ki, hozzátéve, hogy a díjak odaítélésével minden magyar ember elismerését fejezik ki.

A díjazottak teljesítménye és egy kormányzatnak a hazaszerető, a magyar embereket támogató politikája tudja együtt azt a jólétbeli különbséget csökkenteni, amit ma még sokan éreznek például az osztrákok és a magyarok között, fogalmazott.

 
Balkányi Kitty, az Inversedance-Fodor Zoltán Társulat táncművésze átveszi a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést.
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

Szólt arról is, hogy az elismerésnek van egy olyan üzente, minél többen vegyenek példát a díjazottakról, minél többen érezzék magukat ösztönözve: ha én magam is elköteleződök, „kicsit többet teszek oda magamból”, akkor az mások számára példaértékű.

Az ünnepségen az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenység elismeréseként adta át a Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt, valamint a Magyar Bronz Érdemkereszt állami kitüntetéseket.

 
Aikelin Sándor egykori Gulág-fogoly a Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetésében részesült.
Fotó: Kovács Tamás / MTI
 

Rétvári Bence az Emmi kultúráért felelős államtitkárával, Fekete Péterrel átadta a kulturális szakterület miniszteri elismeréseit is, a Móra Ferenc-, a Pauler Gyula- és a Szinnyei József-díjakat is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!