2024. 04. 28. Vasárnap Valéria napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 20:10

Belföld

Válasz helyett csak arrébb taszigálta a riportert Dobrev Klára sajtósa

Válasz helyett csak arrébb taszigálta a riportert Dobrev Klára sajtósa, a DK gazdasági programbemutatóján. Móna Márk a párt árnyék-pénzügyminiszterét szembesítette volna kijelentéseivel, aki indulatos szavakkal bírálta a kormány tervét, amely 15 százalékos reálbér-növekedést eredményezhet jövőre.

  • Válasz helyett csak arrébb taszigálta a riportert Dobrev Klára sajtósa

Béreket emelne a Demokratikus Koalíció – ezt hangoztatja a párt óriásplakátokon, közösségi oldalán és országjárása során is.

Mi az áremelések politikájával szemben a béremelések politikáját képviseljük. Ezért indítottunk országos plakátkampányt elsősorban vidéken és a kisebb településeken, azzal a szöveggel, hogy Orbán Viktor az árakat emeli, Dobrev Klára a béredet fogja emelni – mondta Barkóczi Balázs, a DK szóvivője. 

Nem fejjel megyünk a falnak, nem azzal kezdjük, hogy csinálunk 15 százalékos reálbér-növekedést – miközben a DK béremelést hirdet Bodnár Zoltán, a párt úgynevezett árnyék-pénzügyminisztere éppen azért támadja a kormányt, mert a tervei szerint 15 százalékos reálbér-növekedés valósulhat meg. Bodnár hozzátette: Ha egy dinamikus intenzív reálbér-növekedésbe kezdenek az év elején, akkor annak az lesz a következménye, hogy az infláció mértékének a csökkentése még lassabb lesz.

Az ellentmondásról kérdezte volna Dobrev Klárát a Magyar Nemzet riportere. Válasz helyett azonban a politikus sajtósa csak arrébb taszigálta az újságírót.

A Vezércikkben Szabó László kommunikációs szakember is reagált a DK 15 százalékos reálbér-növekedést elutasító álláspontjára.

Az egy baloldali politikustól, hogy a bérnövekedés ellen szól, az a baloldali politikai krédó alapvetésének a hátbatámadása – hangsúlyozta Szabó.

Majd hozzátette: Nem is tudom leképzelni, hogy egy baloldali meggyőződésű politikus az hogy mond ilyet? Ez teljes képtelenség szerintem, a politikai megközelítés vagy az ideológiai, filozófiai megközelítésnek a megszégyenítése.

Gyurcsány Ferencék idején több mint 200 ezer munkahely szűnt meg, egyhavi bért vettek el a közalkalmazottaktól, eltörölték a 13. havi nyugdíjat, elszálltak a rezsiköltségek, egekbe ugrott az államadósság és csődközeli állapotba került az ország – reagált Hollik István, a kormánypártok kommunikációs igazgatója.

Hozzátette: Valójában ők semmit nem változtak. Ezt bizonyítja, hogy a Gyurcsány-Dobrev páros árnyék-pénzügyminisztere, Bodnár Zoltán nem rejtette véka alá elképzeléseit, ami a hazai béreket illeti. Nemrég egy tévéstúdióban kijelentette, hogy nem támogatják a minimálbér emelést és támadta a kormány reálbér-növelési terveit. Tehát a baloldal a mostani nehéz gazdasági helyzetben a fizetések emelése ellen van. Márpedig, aki be akarja fagyasztani a fizetéseket, az szemben áll a magyar emberek érdekeivel.

Ez a múlt gazdaságpolitikája, amire Magyarországnak nincs többé szüksége – tette világossá Hollik István.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!