2024. 07. 20. Szombat Illés napja
Jelenleg a TV-ben:

Akik a hazára voksoltak

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Vajon ők nem tartoznak-e a hősi halottaink közé?

Második világháborús hadisírokat szenteltek újra a hősök napján a hódmezővásárhelyi Kincses temetőben. A parcellát a helyi laktanya katonái tették rendbe a Történelmi Vitézi Rend Csongrád megyei tagozatának kezdeményezésére.

Új fejfákat állítottak, amelyek az eredeti sírkövek mintájára készültek korhű motívumokkal. A város polgármestere emlékeztetett, hogy a második világháborúban kétezer hódmezővásárhelyi polgár esett el.

– Felmerül a költői kérdés, hogy azokat a fiatalokat, akik a frontról évek múlva visszakerültek, de ifjúságukat elrabolták, és olyan lelki sérüléseket szenvedtek, amelyeket nem hevertek ki, a kommunista rendszer pedig mint háborús bűnösöket kezelte és rendőri megfigyelés alatt tartotta évekig, vajon őket hová soroljuk? Sosem tekintették őket egyenlő állampolgároknak, és mint megbélyegzett élő holtak tengődtek. Vajon ők nem tartoznak-e a hősi halottaink közé? – fogalmazott beszédében Almási István polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!