2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Vadul sodródott, majd megfeneklett a Viking Sky

Megmenekült a tengeren bajbajutott norvég luxushajó minden utasa. Vontatóhajók vitték a legközelebbi kikötőbe a hatalmas vízi járművet, aminek a hajóművei hibásodtak meg a nyílt vízen, még szombaton. A fedélzeten több mint 1300-an voltak. Nehezen ment a mentést a viharos tengeren.

  • Vadul sodródott, majd megfeneklett a Viking Sky

Guruló székek és asztalok. - ezeket a felvételek a tengeren hánykolódó luxushajó egyik utasa készítette. A bútorok a hatalmas hullámok miatt oda-vissza csúszkáltak a fedélzeten.

A Viking Sky szombat délután kettő órákkor adott le vészjelzést a tengeren, miután a hajtóművei meghibásodtak a veszélyes norvégiai partszakasz közelében.

Az erősen szeles időben egy ideig irányítás nélkül sodródott a hajó, de később sikerült a szárazföldtől két kilométerre lehorgonyoznia a legénységnek.

A mentőcsónakokat a rossz időjárás miatt azonban nem tudták leereszteni, ezért hajók és helikopterek közelítették meg a Viking Sky-t.

Az óránkénti 70 kilométeres erejű széllökések, és 6-8 méteres hullámok miatt azonban végül csak helikopterrel tudták megkezdeni az utasok kimentését. A fedélzeten több mint 1300 ember tartózkodott, főként brit és amerikai turisták.

Mivel az utasokat egyesével, helikopterrel mentik a hajóról, a vártnál lassabban halad a mentőakció.

A kimenekített embereket egy közeli stadionba szállítják, ahol regisztrálják és orvosok vizsgálják őket. Több turistát kórházba szállítottak.

A mentésben a norvég partiőrség mellett részt vesznek a helyi vöröskereszt munkatársai, és a körzeti rendőrség emberei is.

Eközben a BBC arról számolt be, hogy a hajó négy motorja közül hármat sikerült beindítani. A vízi járművet most vontatóhajókkal próbálják eljuttatni a legközelebbi kikötőbe.

 

A Viking Sky március 14-én futott ki a nyugat-norvégiai Bergen városból 12 napos utazásra, amely a tervek szerint kedd ért volna véget Nagy-Britanniában.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

Olyan történetet idézett fel Orbán Viktor, amitől ledöbbent a hallgatósága + videó

A Fidesz-KDNP európai parlamenti kampánynyitóján Orbán Viktor miniszterelnök felidézte, hogy az e heti kétnapos Nemzeti Konzervativizmus Konferenciát (NatCon) három brüsszeli polgármester is megpróbálta betiltani, de a rendezvény végül lezajlott. A kormányfő most elhozta magával a betiltó határozat szövegét. Kiderült, milyen is a brüsszeli jogállamiság.
Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Szentkirályi Alexandra: Karácsony Gergely elnémult budapesti terveimre

Karácsony Gergely elnémulva reagált budapesti terveimre. Én is elnémulnék a főpolgármester úr helyében, ha ilyen csapnivaló 4,5 év állna mögöttem városvezetőként - mondta Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje a Facebook-oldalán pénteken közzétett videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!