2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Vádat emelt az ügyészség a Jobbik képviselője ellen

Az ügyészségnek nincs semmiféle humorérzéke - ezzel magyarázta a Jobbik frakcióvezetője, hogy országgyűlési képviselőjük ellen választási csalás miatt emeltek vádat. Farkas Gergely az országgyűlési választás előtt hatszázezer forintot ajánlott egy LMP-s jelöltnek a visszalépésért. Nemrég a Gyurcsány párt képviselője került hasonló botrányba. Egy hangfelvétel szerint Varju László is minden lehetséges módszerrel megpróbálta meggyőzni Horváth Imre egykori MSZP-s politikust, hogy lépjen vissza a javára. Pártja szerint viszont Varju László módszerei teljesen rendben vannak.

  • Vádat emelt az ügyészség a Jobbik képviselője ellen

Hangfelvételmiatt vádat emelt a Központi Nyomozó Főügyészség a Jobbik országgyűlési képviselője ellen.

A vádirat szerint Farkas Gergely a 2018 áprilisi választást megelőzően, a választókerületében induló LMP-s jelöltnek egy beszélgetés során felajánlotta, hogy ha visszalép a választástól, megtéríti neki a kampányra addig fordított, több, mint félmilliós kiadásait. A hangfelvételen az LMP kiskunhalasi képviselője ezt anyagi okokra hivatkozva visszautasította.

A Jobbik frakcióvezetője az ATV-ben azt mondta, hogy az ügyészség nem érti a tréfát. Jakab Péter szerint Farkas csak viccelt.

Központi Nyomozó Főügyészség szerint a Jobbikos képviselő terhére rótt közigazgatás rendje elleni bűncselekmény akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntetendő.

De nem csak a Jobbik körül vannak ilyen botrányok. Nemrégiben került a Pesti Srácok.hu birtokába az a hangfelvétel, amelyben a DK országgyűlési képviselője minden lehetséges módszerrel megpróbálta meggyőzni Horváth Imre egykori MSZP-s politikust, hogy Újpesten és Káposztásmegyeren lépjen vissza a javára a tavalyi országgyűlési választáson.

Varju László nemcsak kenőpénzt ajánlott, de zsarolással is megpróbálta rávenni Horváth Imrét a visszalépésre.

Horváth Imre korábban egy interjúban azt mondta, hogy Varju László és a DK becsapta a szocialista pártot, és miattuk veszített az MSZP több százezer szavazót. Az ügyben egyébkánt eddig még senki sem tett feljelentést.

 

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!