2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

CPAC Magyarország 2024 09:00

Belföld

Vác polgárai segítenek csángókon

Több, mint 100 rászoruló csángó családon segítenek összefogással Vác város polgárai és a legnagyobb hazai üzletlánc. A főként tartós élelmiszerekből, ruhákból, játékokból és műszaki cikkekből álló szállítmányt a város polgármestere személyesen szállítja ki a családokhoz.

  • Vác polgárai segítenek csángókon

Alapvető élelmiszercsomagokkal támogatja a rászoruló csángó családokat több váci lakos, vállalkozó a város polgármesterével összefogva. Fördős Attila személyes missziójának tartja az ügyet és kiemelt sikernek azt, hogy az elmúlt évtizedben többszörösére nőtt az iskolán kívül magyar oktatásban részvevő gyerekek száma.

MI a Szeret-Klézse Alapítványt támogatjuk évek óta és a mai alkalommal is egy közös akcióban a legnagyobb magyar üzletlánccal az adományokat ide szállítanánk. A szállítás tehát támogatással jön létre, az adományok döntően élelmiszerek, némi műszaki eszköz és ruhanemű. Az elmúlt évek tapasztalatához képest annyi változás van, hogy idén jelentős mennyiségű játékot is viszünk a gyerekeknek."– mondta el Fördős Attila, Vác polgármestere. 

Az EMMI parlamenti államtitkára kiemelte: kötelesség a határon túli magyarokat is ugyan olyan magyarnak tekinteni, hiszen nem ők döntöttek arról, hogy hol húzzák meg a csonka Magyarország határait.

Ez az akció is annak a jelképe, hogy semmifajta államhatár nem szabdalhatja szét az egységes magyar nemzetet. És amikor ünnep van, egy olyan ünnep, amit az egyházban és a családban s megünneplünk akor ahogyan acsládban sincsenek határok, hanem a családban is mindenki mindenkit valamilyen módon megajándékoz a nemzeten belül, a szélesebb családunkon belül is bárhol is élhetnekk, akár Kártpát-medencén belül, vagy annak a határmezsgyéjén igyekszünk mindenkit megajándékozni– mondta Rétvári Bence. 

A CBA nem csak adományokkal segíti a jótékonysági akciót, de a szállítűáshoz szükséges járművet is évek óta ők biztosítják.

A rászoruló emberek számára a folyamatosság, a folyamatos segítségnyújtás kiemelten fontos. Mi már hatodik éve, hogy csatlakoztunk ehhez a programhoz és minden évben lehetőségünkhöz mérten a maximumot próbáljuk támogatásként ebbe a programba is beletenni, így az idei esztendőben is több százezer forint értékű alapvető élelmiszer termékeket küldünk illetve a szállító járművel segítjük az uraknak a sikeres útját– mondta el Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója. Az adományokat hagyományosan Vác polgármestere személyesen szállítja el a rászoruló csángó családoknak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!