2024. 05. 15. Szerda Zsófia, Szonja napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:10

Belföld

Üres oldallal tiltakoznak az újságok a reklámadó ellen

Egy oldalt üresen hagytak ma a hazai újságok: például a Magyar Nemzet, a Népszabadság, a Nemzeti Sport és a Blikk is üres oldallal tiltakozik a reklámadó tervezett bevezetése ellen.

A Népszava már csütörtökön csatlakozott a tiltakozó akcióhoz, az újság 9. oldala jelent meg fehéren. Csütörtök este az online és az elektronikus sajtó is elsötétült negyed órára, a Hír Televízió 19 órás híradóját szakította meg. A Magyar Reklámszövetség kedden kezdeményezte az akciót, amelyhez több mint száz médium csatlakozott. A szakmai szervezetek szerint a reklám-adó bevezetése a színvonal csökkenésével és elbocsátásokkal jár a sajtóban. Egyesek 10 százalékos létszámcsökkentést sem zárnak ki.

Nem elegáns

Nem tartja elegáns lépésnek a reklámadó bevezetését Csaba László. A közgazdász Magyarország Élőben című műsorunkban azt mondta: a médiaszektortól elvont milliárdok nem javítanak olyan mértékben a költségvetés helyzetén, hogy Magyarország vonzóbb legyen a befektetőknek.

– Zavaró számomra az a gondolat is, hogy ez egy egyéni képviselői indítvány keretében kerül előtérbe. Ha benne lenne a költségvetési törvényben, akkor azt mondanám, hogy annyi mindent csinálunk unortodox módon; magyarul neológ, szokatlan megoldásokkal; mindenki tudná, hogy mire számíthat, de így, hogy az év fele már eltelt, és látjuk, hogy van egy lyuk a költségvetésben... ez sem nem elegáns sem nem hasznos megoldás – mondta Csaba László.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Nem tart a kirúgásoktól a Fidesz

Szakmai szervezetek 10 százalékos létszámcsökkentést sem tartanak kizártnak a sajtóban a reklámadó bevezetése miatt. A tervezetet a parlamenti ellenzéki pártok közül egyedül a Jobbik támogatja, a többi elutasítja. A parlament jövő kedden szavaz az előterjesztésről. Bővebben>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!