2023. 12. 02. Szombat Melinda, Vivien napja
Jelenleg a TV-ben:

Zsuzsi asztala

Következik:

Európai Híradó 04:00

Belföld

Uniós támogatással újították fel a monostori erődöt

Átadták a monostori erőd felújított dunai bástyáját, benne egy 1200 négyzetméteres kiállítóteret és turisztikai központot.

A Dunán új pontont is létesítettek, hogy fogadni tudják az erődnél kikötő hajókat. A 440 milliós beruházást 366 millió forinttal támogatta az Európai Unió. A magyar állam 72 millió forinttal járult hozzá a fejlesztéshez.

„Városunk működése szempontjából fontos az ipari park és az iparűzési adó, de mindenképpen egy másik láb, az idegenforgalom, amit szeretnénk megteremteni. Ennek az erődök és a gyógyvizünk a legfontosabb területe. Ez a mostani pályázat az első lépése annak, hogy az idegenforgalom területén a megfelelő fejlesztéseket el tudjuk végezni. Abban bízunk, hogy sok látogató fog érkezni a városba az erőd és a gyógyvíz miatt is. Komáromnak fontos a szerepe a térségben, ez a beruházás ehhez fog minket hozzásegíteni” – mondta Molnár Attila polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Jönnek az új lakossági állampapírok + videó

Új lakossági állampapírokat bocsát ki a Magyar Állam 2024-ben – hangzott el a Pénzügyminisztérium és az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) pénteki sajtótájékoztatóján, ahol ismertették az ország jövő évi finanszírozási tervét.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!