2024. 07. 18. Csütörtök Frigyes napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Paláver 15:35

Belföld

Ungár Péter: Az ellenzékben csak a DK-ban van intellektuális erő

Intellektuális erő az ellenzéken belül csak a DK-ban van. Egyebek mellett erről beszélt Ungár Péter a Partizánnak adott interjújában. Az LMP társelnöke szerint problémás, hogy az ellenzék jelentős része gyűlölködő szekta lett. Ők az LMP-nél nem a radikális ellenzék útját, hanem a higgadt ellenzék útját követnék.

  • Ungár Péter: Az ellenzékben csak a DK-ban van intellektuális erő

"Magyarországot, de főleg a magyar ellenzéket túszul ejtette egy gyűlöletszekta. Az a gyűlöletszekta, amelyik tusványosozik, amelyik folyamatosan azt várja el a politikától, hogy az ő gyűlöletét jelentise meg" - így jellemezte a baloldali ellenzéket Ungár Péter.

Ungár Péter a Partizánnak adott interjújában azt mondta, ők az LMP-nél nem a radikális ellenzék útját, hanem a higgadt ellenzék útját követnék. Pártja pedig azokat képviseli, akik nem akarnak revansot venni a Fideszen, ez pedig feszültséget okoz köztük és a többi ellenzéki párt között.

Az LMP társelnöke beszélt arról is, hogy intellektuális erőt csak a DK-ban lát. A Momentumot viszont kritizálta, szerinte csak közleményeket generálnak, de gondolatokat nem lehet hallani a párttól.

"Szerintem a politikában fontos az, hogy az érzelmeit a választópolgároknak megjelenítsük. Csak a gyűlölet megjelenítésére van 49 ezer párt. Mi vagyunk azok, akik nem akarnak több gyűlöletet"  - fogalmazott az LMP társelnöke.

Elmondta azt is, pártja tudja támogatni Karácsony Gergelyt, akinek nincs alternatívája az ellenzéki oldalon, de Budapesten sem. Ugyanakkor mérges a főpolgármesterre az előválasztási visszalépése miatt. Az LMP – Magyarország Zöld Pártja vasárnap mutatta be EP-listáját, ahol a listavezető Ungár Péter lett. Ő azonban jelezte, nem kíván beülni az Európai Parlamentbe.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem bojkottálja a magyar elnökséget

Szlovákia nem fog csatlakozni semmilyen kísérlethez, aktivitáshoz, amellyel bojkottálni akarják a magyar elnökséget - mondta Peter Pellegrini szlovák államfő Sulyok Tamás köztársasági elnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján csütörtökön Budapesten.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

Sulyok Tamás: Erősíteni kell a kétoldalú párbeszédet Szlovákiával

A kétoldalú párbeszédet nem csak fent kell tartani, de erősíteni is kell ahhoz, hogy Magyarország és Szlovákia regionális és európai szinten is még inkább szolgálni tudja saját nemzeti és egyben a két ország stratégiai partnerségből fakadó érdekeit - mondta Sulyok Tamás köztársasági elnök csütörtökön a Peter Pellegrini szlovák államfővel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!