2021. 10. 19. Kedd Nándor napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Belföld

Ultimátumot kapott Pécs polgármestere

Ultimátumot adtak Pécs balliberális polgármesterének a DK és a Momentum képviselői. A politikusok azt elégelték meg, hogy Péterffy Attila a Szocialista Párt embereit juttatja fontos pozíciókba.

Vonja vissza a város harmadik, MSZP- s alpolgármesterének kinevezését, adja a vissza a DK-s alpolgármestertől megvont hatásköröket, átlátható szabályokat vezessen be az önkormányzati cégeknél, a képviselőket és a polgármesteri hivatal dolgozóit érintő összeférhetetlenségeket pedig szüntesse meg.

Többek között ezeket követelik a Momentumosok és a DK-sok Pécs balliberális polgármesterétől.

A 12 pontot a szivárványkoalíciót összehozó, Mellár Tamás is aláírta. A Mindenki Pécsért Egyesület elnöke a Hír TV-nek elmondta: készek komolyan nyomást helyezni saját polgármesterükre. 

A Fidesz szerint a Momentum és a DK megelégelte, hogy Péterffy Attila az MSZP politikusait és kádereit részesíti előnyben.

Péterffy Attila közleményt adott ki, melyben azt írja, egyeztetni fog a 12 pont aláíróival de ebből a nyilvánosságot ki akarja hagyni.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Füstös szobákban zajlik az egyezkedés Gyurcsány és Márki-Zay között

Gyakorlatilag titokban, a sajtó előzetes tájékoztatása nélkül találkozott Gyurcsány Ferenc és Márki-Zay Péter – derült ki a DK-elnök Facebook-bejegyzéséből. 2021. október 19.

Létrejött a Szövetség a Közjóért szervezet

Szánthó Miklós elmondta az újonnan megalakult szervezet célja, hogy a szuverén államok által irányított Európát képviselje. 2021. október 19.

Itthon kedvezőbb a járványügyi helyzet, mint a környező országokban

Jelenleg 999 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 144-en vannak lélegeztetőgépen. 2021. október 19.

Legfrisebb híreink

Szükség van a nemzeti szuverenitást védő álláspontok megerősítésére

A pénzügyi zsarolás sem megengedett, ahogy a kényszerítés, zsarolás sem, a demokrácia így nem működik - jelentette ki Mateusz Morawieczki a lengyel jogállamiságról tartott európai parlamenti plenáris ülésen. Halkó Petrát, a Századvég nemzetközi elemzőjét kérdeztük. Közlése szerint a kettős mérce egy létező jelenség az Európai Unióban.

Szakács László: Mi tematizáljuk most a közbeszédet

Véget ért az ellenzéki előválasztás. Gyurcsány Ferenc szerint a Demokratikus Koalíció lett az előválasztás győztese. Ki fog irányítani, ki fogja kimondani a döntő szót? Vendégünk Szakács László, az MSZP-frakció országgyűlési képviselője volt.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!