2024. 03. 28. Csütörtök Gedeon, Johanna napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Ujhelyi védte meg a szálasizó Vadait

Az ülés berekesztésével fenyegetőzött kedden az Országgyűlés szocialista alelnöke, amikor Vadai Ágnes indulatosan feltett kérdésére bekiabálással reagáltak kormánypárti oldalról. A DK-s képviselő azt kérdezte, hogy Nyirő után Szálasit is rehabilitálni akarják-e. Navracsics Tibor válaszában közölte: csak egy pártnak és a független képviselők egy csoportjának van elszámolnivalója. Külön utalt Gyurcsányra, aki egy olyan villában lakik, amit zsidó tulajdonostól vettek el.

Vadai Ágnes Készülhetünk-e Szálasi rehabilitációjára? címmel tette fel a miniszterelnökhöz intézett interpellációs kérdését. Szerinte fideszes polgármesterek is asszisztálnak a Horthy-kultusz újjáéledéséhez azzal, hogy teret neveznek el róla, valamint szobrot és emléktáblát állítanak az egykori politikusnak.

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet


Bekiabálásokkal tarkított és egyszer meg is szakított felszólalásában egyebek között azt hangoztatta: Horthy Miklós volt az, aki rábólintott a trianoni békeszerződésre, kiszolgáltatta Magyarországot a hitleri Németországnak, akinek „országlása idején” fogadták el az első zsidótörvényt, amelyet három további követett. „Önök a szélsőjobboldali szavatokért a Jobbikkal folytatott versenyben jónak látták Horthy feledésre méltó emlékének ápolását felkarolni” – fogalmazott, majd azt kérdezte: „meddig még, a végén még Szálasit is rehabilitálni fogják?” A szavait kísérő morajra reagálva az ülést vezető egykori párttársa, Ujhelyi István elnézést kért Vadaitól, mert mint mondta, már ő sem hallotta, hogy mit kérdez.

Navracsics Tibor 2007-ben a parlamentben szembesítette Gyurcsányt a Szemlőhegy utcai villa történetével. Az akkori miniszterelnök azonban nem reagált. Bővebben>>>

Navracsics Tibor válaszában arra emlékeztetett, hogy a nyilaskeresztesek nagy számban léptek át a kommunista pártba. Ezért a miniszterelnök-helyettes szerint nem a kormányoldalnak, hanem csak egy pártnak, illetve a független képviselők egy csoportjának van elszámolnivalója. Navracsics Tibor utalt Gyurcsány Ferenc fővárosi villájára is. „Vonatkozik ez azon független képviselőkre is, akik egy olyan politikust választottak maguknak politikai példaképüknek, aki egy kétszeresen konfiskált zsidó vagyonban lakik. Először a nyilaskeresztesek vették el zsidó tulajdonosától azt a bizonyos Szemlőhegy utcai villát, aztán pedig a kommunisták vették el zsidó tulajdonosától” – fogalmazott Navracsics.

Fotó: Nagy Béla / Magyar Nemzet


Vadai Ágnes szerint Navracsics Tibor intelligenciáját felülírta a párthűség, és indulatosan kifogásolta azt is, hogy a kormány Nyirő József műveit felvenné a Nemzeti alaptantervbe. „Az önök pártjának egy prominense, a Magyar Országgyűlés elnöke, aki 22 éve tagja ennek a Háznak, részt vesz ennek az embernek a rehabilitációjában. Szégyelljék magukat, képviselőtársaim, és nagyon-nagyon remélem, hogy egy nap majd a gyerekeiknek kell választ adnia azért a gyalázatos viselkedésért, amelyet a parlamentben és a parlamenten kívül mutatnak. Szégyelljék magukat, a választ nem fogadom el” – fogalmazott a DK-s politikus.

A képviselő felszólalását ismét hangos zaj követte, ezért Ujhelyi István azzal fenyegetőzött, hogy berekeszti a parlamenti ülést. Az Országgyűlés végül 239 igen szavazattal fogadta el Navracsics Tibor válaszát.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Az ügyészség megcáfolta Magyar Péter állítását + videó

Egyetlen irat sem tűnt el az úgynevezett Völner–Schadl-ügyben - jelentette ki a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője. Fürcht Pál főügyész - Magyar Péter nevének említése nélkül - elmondta: többször megfogalmazták az ügyészséggel szemben azt a vádat, hogy tények lettek kihúzva a vádiratból.
Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

Az autója elé állt, kukákat borogatott az autó elé, beült a kocsi hátsó ülésére, amivel el akart hajtani, elvette a táskáját és bezárta egy szobába - ilyen részleteket mesélt volt férjéről Varga Judit Hajdú Péternek. A Frizbi különkiadása szerda este került fel a youtuba-ra, csütörtök este 21 órától pedig a HírTV nézői is megtekinthetik. 
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!